Καθομολόγηση των αποφοίτων του Τμήματος ΜΣΠΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Νέοι επιστήμονες με λόγο και δράση

Με την ελπίδα ότι, σε πείσμα των δυσκολιών και των δυσοίωνων προβλέψεων, το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα συνεχίσει απρόσκοπτα το αξιόλογο επιστημονικό έργο του, συμπληρώνοντας άλλη μία δεκαπενταετία ζωής και προσφοράς με έδρα τη Σύρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του.

Παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου π. Κωνσταντίνου Κοντού, του Αντιδημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Αλέξη Αθανασίου και του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Δούναβη, απόφοιτοι του τμήματος και μεταπτυχιακών προγραμμάτων παρέλαβαν τα πτυχία τους στη σκηνή του Θεάτρου “Απόλλων”.

“Τη σημερινή ημέρα, κορυφαία στιγμή της ακαδημαϊκής ζωής του πανεπιστημίου μας, η κοινότητα του Αιγαίου παραδίδει στην επιστήμη και στην κοινωνία νέους και νέες επιστήμονες με ξεχωριστά χαρακτηριστικά κριτικής σκέψης και επιστημονικής αρτιότητας, με καινοτόμες ιδέες και δημιουργικό πνεύμα, ενεργούς πολίτες με λόγο και δράση για την παιδεία και τον πολιτισμό, για την κοινωνία και την κοινωνική αλληλεγγύη, για τη δημοκρατία , την ευημερία και την πρόοδο του τόπου”, σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγητής κ. Στέφανος Γκρίτζαλης.

Ξεχωριστή θέση στο διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι

Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία του ιδρύματος, υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εδραιώνει καθημερινά τη θέση του στο διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι, χάρη στις διεθνείς διακρίσεις του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του δυναμικού, στις συνεργασίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού, στην επιτυχημένη διοργάνωση διεθνών θερινών σχολείων και σε προγράμματα δια βίου μάθησης για αποφοίτους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες επιταγές της επιστήμης.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας, διαμορφώνει ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλού επιπέδου σπουδών και έρευνας, ως έκφραση της διαχρονικά σταθερής αναπτυξιακής στρατηγικής για την εκπαίδευση και την έρευνα, τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, την επίτευξη του συλλογικού ακαδημαϊκού οράματος, ακόμη και σε περίοδο κρίσης.

Καινοτόμα γνωστικά αντικείμενα

Καταλήγοντας, συμβούλευσε τους απόφοιτους να μη λησμονούν ότι έχουν αποκτήσει εφόδια που είναι απαραίτητα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον όπως αυτό της αγοράς εργασίας, ότι εκπαιδεύτηκαν σε σύγχρονα και καινοτόμα γνωστικά αντικείμενα και τέλος, ότι η ακαδημαϊκή οικογένεια του Αιγαίου θα παραμείνει δίπλα τους, σε κάθε στιγμή της αυριανής ζωής τους.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Αναπληρωτής Πρύτανης Διεθνών Συνεργασιών, Φοιτητικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποφοίτων, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Σπύρος Συρόπουλος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους, σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να εξαργυρώσουν το σύνολο των δεξιοτήτων και των αξιών που αποκόμισαν τα προηγούμενα χρόνια, αρκεί να βρουν τον σωστό τρόπο με τον οποίο θα τοποθετηθούν στον ανταγωνιστικό κόσμο της αγοράς εργασίας.

Τη συγκίνησή του δεν έκρυψε και ο πρόεδρος του Τμήματος ΜΣΠΣ Γιάννης Δαρζέντας, υπογραμμίζοντας ότι πίσω από την αγωνία για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μπροστά του το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παραμένει πάντα ζωντανή η ελπίδα, χάρη στις συνεχείς διακρίσεις και το πείσμα καθηγητών και φοιτητών, που το περιβάλλουν με αγάπη.

Ο κύκλος των ομιλιών έκλεισε με τον χαιρετισμό του εκπροσώπου των φοιτητών του τμήματος, Κωνσταντίνου Βασιλάκη.

Αμέσως μετά, ακολούθησε η Καθομολόγηση των αποφοίτων των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχεδίασης και Διαδραστικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και Συστημάτων και Ολιστικά εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα – Κλασική Ομοιοπαθητική και η απονομή των μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθομολόγηση των αποφοίτων του Τμήματος ΜΣΠΣ και την απονομή διπλωμάτων.