Εμπλουτισμός του πληροφοριακού υλικού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

“Η ιστορική γραμμή της δημιουργίας της Ερμούπολης”

Το φυλλάδιο με τίτλο “Η ιστορική γραμμή της δημιουργίας της Ερμούπολης”, προϊόν των μαθητών της Στ' Τάξης του 1ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, αλλά και του ΣΤ1 Τμήματος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, πρόκειται να συμπεριληφθεί στο πληροφοριακό υλικό του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, που θα διανέμεται μελλοντικά στους επισκέπτες του νησιού.

Το συγκεκριμένο έντυπο, στο οποίο αποτυπώνονται με πρωτότυπο τρόπο οι χρονολογίες – σταθμοί της ιστορικής πορείας της Ερμούπολης, όπως η έναρξη λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Σύρου (1833), η οικοδόμηση του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1829) και τα εγκαίνια του Θεάτρου Απόλλων (1864) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας τριών δημοτικών σχολείων το έτος 2013-2014.

Προϊόν τριών Δημοτικών Σχολείων

Όπως κατέστησε γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Μιχάλης Ζουλουφός, εκείνη τη χρονιά, το Ίδρυμα Λάτση επιχορήγησε κάποιες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα νησιά του Αιγαίου. Μεταξύ αυτών επιχορηγήθηκε και η πρόταση των δασκάλων Χριστίνας Κωνσταντινίδου (1ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης), Αντώνη Πιτταρά (4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης) και Νεκτάριου Φαρασόπουλου (5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης) για μία κοινή εργασία μεταξύ των τριών σχολείων και τάξεων.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ειρήνη Μαραγκού και Γιώργος Δούναβης και ο κ. Ζουλουφός πρότειναν στην Επιτροπή Πολιτισμού την αναπαραγωγή 500 εντύπων, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται οι επισκέπτες της Σύρου, κατά την παραμονή τους στο νησί.

“Σε μερικούς μήνες, όταν θα έχουμε κάποια διαθέσιμα χρήματα θα μπορεί να γίνει πιο μαζική παραγωγή ώστε οι ιστορικές αυτές ημερομηνίες να συνοδεύουν τους επισκέπτες μας στο σπίτι τους και να είναι ένα μόνιμο συμπλήρωμα στον φάκελο που δίνει ο δήμος μας στους επισκέπτες”, τόνισε ο κ. Ζουλουφός.

Ο κ. Δούναβης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στην εισήγηση των τριών υπογραφόντων περιλαμβάνεται και η μετάφραση του εντύπου στην αγγλική γλώσσα από τον ίδιο.

Την πρόταση, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμαή Μενδρινού.