Ημερίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου στη Σύρο

Δίκτυο καινοτόμων εκπαιδευτικών

  • Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2015 - 06:10

Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα “Δημιουργία ανθρώπινου δικτύου καινοτόμων εκπαιδευτικών, ανάδειξη και προβολή ανοικτών πρακτικών αξιοποίησης ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού” υλοποιεί στη Σύρο η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Η Ημερίδα υλοποιείται με πρωτοβουλία της Σχολικής Συμβούλου Παρασκευής Δεληκάρη, κλάδου ΠΕ 02, σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ/ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ και τo Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νοτίου Εκπαίδευσης.

Στόχος της Διεύθυνσης είναι να δώσει έμφαση στην καινοτομία, τη λειτουργική δικτύωση του εκπαιδευτικού κόσμου και την ανάδειξη καλών πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, την Πέμπτη 25 Ιουνίου, ώρες 12.00-15.00 και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διδάσκουν στις σχολικές μονάδες της Σύρου.

Τις εργασίες της Ημερίδας θα χαιρετίσει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου, Βασίλης Καραγιάννης.

Πρόγραμμα ομιλιών

Ο κύκλος των ομιλιών θα ανοίξει με την Κεντρική Συντονίστρια Δράσης 7 ΙΤΥΕ Διόφαντος Δρ. Σοφία Παπαδημητρίου, η οποία θα παρουσιάσει παραδείγματα αξιοποίησης ανοικτών πρακτικών αξιοποίησης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Το θέμα “Αναζήτηση ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου. Δίκτυο καινοτόμων εκπαιδευτικών για την ανάδειξη και προβολή ανοικτών πρακτικών αξιοποίησης ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου” θα αναπτύξει η Περιφερειακή Συντονίστρια Δράσης 7Αττικής/ Κυκλάδων ΙΤΥΕ Διόφαντος, Ειρήνη Τζοβλά.

Στη συνέχεια η κ. Τζοβλά θα παρουσιάσει τον δικτυακό τόπο “Συμμετέχω”, καθώς και τη φόρμα υποβολής ανοικτών πρακτικών.

Στο Πανελλήνιο Αποθετήριο Εκπαιδευτικών Βίντεο “Φωτόδεντρο/Βίντεο” θα αναφερθεί η κ. Παπαδημητρίου, καταθέτοντας παράλληλα προτάσεις για την αξιοποίησή του.

Αμέσως μετά, η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου Τσαμπίκα Καράκιζα θα μιλήσει για την Παιδαγωγική αξιοποίηση του web2 στη σχολική τάξη.

Από την πλευρά της η κ. Δεληκάρη θα αναφερθεί στην επιμορφωτική αξιοποίηση του wiki στα φιλολογικά μαθήματα, ενώ η κ. Ελένη Τσαγγάρη, Εκπαιδευτικός 1ου ΓΕΛ Σύρου, MA Applied Language Studies: Computing - Σπουδές Εφαρμοσμένων Γλωσσών: Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές θα παρουσιάσει παράδειγμα αξιοποίησης wiki στη μαθησιακή διαδικασία-εμπλουτισμός της wikipedia.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου και στην επιχείρηση “Ντάνος Backery & Pastries” του Ντάνου Πρίντεζη, οι οποίοι στηρίζουν τις προσπάθειες της υπηρεσίας για την ανάδειξη νέων προοπτικών και δρόμων στην εκπαίδευση.