Οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης ξεδίπλωσαν τη δημιουργικότητά τους

«Στόλισαν» Θέατρο Απόλλων και Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την προσωπική σφραγίδα τους σε δύο από τους σημαντικότερους και πιο επισκέψιμους πολιτιστικούς χώρους της Σύρου άφησαν για τη φετινή εορταστική περίοδο οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, ξεδιπλώνοντας την αστείρευτη δημιουργικότητά τους και αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι το όμορφο δεν είναι απαραίτητα και πολυδάπανο.

Ακολουθώντας, το πνεύμα της δράσης «Χριστούγεννα Πολιτισμός στη Σύρο με τα παιδιά μας, δέντρο θα υιοθετήσουμε είναι το μήνυμά μας», το 6ο Δημοτικό Σχολείο προσέφερε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που δημιούργησε εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά.

Δέντρο σοφίας και σύνεσης

Η ιδέα της κατασκευής ανήκε στη μουσικό κ. Ελένη Βαλδραμίδου, η οποία κατάφερε να την κάνει πράξει σε συνεργασία με τον δάσκαλο φυσικής αγωγής κ. Λάζαρο Λαζαρίδη. Στολίστηκε με δημιουργίες των παιδιών των Α' ,Β', Γ' και Στ' τάξεων με την καθοδήγηση και την ενθάρρυνση των δασκάλων τους. Συνοδεύεται από τις ευχές τόσο των παιδιών, όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού για Χαρούμενες Γιορτές. Ο βασικός κορμός του δέντρου ετοιμάστηκε πριν από δύο χρόνια, ενώ φέτος εμπλουτίστηκε ακόμη περισσότερο. Κυρίαρχο στοιχείο στο δέντρο αποτελεί η «κουκουβάγια», σύμβολο σοφίας και σύνεσης, το οποίο ταιριάζει στο ύφος, το ρόλο και το περιβάλλον της βιβλιοθήκης.

Το μουσικό δέντρο του Απόλλωνα

Η δημιουργικότητα των παιδιών φώλιασε και στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων, καθώς οι μαθητές της Ά και Β´ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου κατασκεύασαν, μετά από πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών και της υπεύθυνης του θεάτρου, Λένας Χατζηγρηγορίου, τα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο του, μετά από  Χειροποίητα μουσικά όργανα από χαρτόνι, όπως άρπα, κιθάρα, πιάνο, σαξόφωνο αλλά και θεατρικές μάσκες, είναι τα πρωτότυπα στολίδια του υψηλού δέντρου στην είσοδο του Θεάτρου.

Υπενθυμίζεται ότι το 6ο Δημοτικό Σχολείο, συμμετείχε και στην επίσημη τελετή έναρξης των Χριστουγεννιάτικων Πολιτιστικών εκδηλώσεων της Σύρου, υιοθετώντας και στολίζοντας το δικό τους δέντρο.

Τα 11 χριστουγεννιάτικα δέντρα που επιμελήθηκαν τα δημοτικά σχολεία της Σύρου θα στολίζουν την είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου μέχρι τη λήξη της εορταστικής περιόδου. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των Δημοτικών Σχολείων Ποσειδωνίας, Μάννα - Βάρης, Άνω Σύρου, Ειδικού, Πρώτου, Δεύτερου, Τρίτου, Τέταρτου, Πέμπτου , Έκτου και Ιδιωτικού Σχολείου «Άγιος Γεώργιος». Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές έστειλαν σε όλους ένα εορταστικό μήνυμα αγάπης, ομαδικότητας και ειρήνης.