Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματισμού στη Σύρο

  • Τρίτη, 19 Απριλίου, 2016 - 06:20

O ρόλος των γονιών και του σχολείου στην επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών και μαθητριών θα εξεταστεί στην Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργανώνουν στη Σύρο το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και οι Σχολικοί Σύμβουλοι με γενική παιδαγωγική ευθύνη στο ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σύρου, Παρασκευή Δεληκάρη & Νικόλαος Ρούμελης.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέντρου Κυκλάδων σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Σύρου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου Βασίλης Καραγιάννης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστος Μιχαλόπουλος και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός.

Το κεντρικό θέμα της ημερίδας θα αναπτύξει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Οικογένειας στο Παιδαγωγικό Τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καλλιόπη Κουνενού. Για τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των μαθητών Λυκείων θα μιλήσουν η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σύρου Ειρήνη Δράκου και ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Σύρου Νίκος Βουτσίνος. Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠ.Π.Ε.Θ. Γιώργος Μουστάκας θα αναφερθεί στο παρόν και το μέλλον της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Υπεύθυνο ΚΕΣΥΠ Κυκλάδων Σωτήρη Τζούδα και τους Σχολικούς Συμβούλους Παρασκευή Δεληκάρη & Νικόλαο Ρούμελη.