Παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών και των δυνατοτήτων που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε από ομάδα του Deree στη Σύρο

Πολύπλευρη ακαδημαϊκή παρουσία

Η παρουσίαση των προγραμμάτων σπουδών, καθώς και του συνόλου των ευκαιριών που παρέχει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (Deree) στους φοιτητές, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Μαΐου, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης.

Τις διαθέσιμες δυνατότητες που προσφέρει το ιδιωτικό τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε ό,τι αφορά στην ακαδημαϊκή κατάρτιση των φοιτητών, παρουσίασε ομάδα στελεχών, φοιτητών και αποφοίτων του Deree, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, σε μία εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, αλλά και πλήθος ενδιαφερομένων.

Κατόπιν της παρουσίασης, η εφημερίδα ήρθε σε επαφή με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Κολλεγίου, κ. Δημήτρη Ανδρέου, ο οποίος έδωσε το παρών στην ενημερωτική εκδήλωση και μίλησε σχετικά με την επιλογή της Σύρου ως προορισμού της ομάδας ενημέρωσης, αλλά και το γενικότερο ιδιοσυγκρασιακό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί το ίδρυμα και βάσει του οποίου παρέχει πληθώρα επιλογών σε φοιτητές, αλλά και αποφοίτους.

Πολυεπίπεδη υποστήριξη φοιτητών και αποφοίτων

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη της ομάδας ενημέρωσης στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ο κ. Ανδρέου τόνισε, ότι «στο πλαίσιο της ενημέρωσής μας στην περιφέρεια, δεν είχαμε ποτέ επισκεφτεί ένα κεντρικό νησί στις Κυκλάδες. Αυτός ήταν ένας λόγος. Ο δεύτερος λόγος ήταν, πως και από την ίδια τη Σύρο, όπως και από νησιά κοντά της, όπως για παράδειγμα, τη Μύκονο, την Τήνο, έχουμε φοιτητές που σπουδάζουν ήδη σε εμάς, αλλά και αποφοίτους. Κατά συνέπεια, πάντα με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, είναι και μία ευκαιρία για εμάς, να βρούμε τους αποφοίτους μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση φέραμε μαζί μας και δύο φοιτήτριες από τη Σύρο, οι οποίες φοιτούν αυτή τη στιγμή στο Deree και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν, σχετικά με την εμπειρία των σπουδών τους στο κολλέγιο».

Όπως τόνισε, βούληση των στελεχών του Deree, είναι η αμεσότητα στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων από την Περιφέρεια, για την επίτευξη της οποίας η ενημερωτική ομάδα δουλεύει για περισσότερο από ένα μήνα, προετοιμάζοντας την επίσκεψη σε κάθε προορισμό, δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, στοχευμένες παρουσιάσεις, επικοινωνώντας με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πριν την τελική μετάβαση της ομάδας στον προορισμό. «Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, είχαμε μαζί μας μία από τις δύο φοιτήτριες του κολλεγίου από τη Σύρο, η οποία μίλησε για την εμπειρία της, πάνω στις σπουδές της, οι οποίες αφορούν θέματα συναφή του τουρισμού. Η άλλη φοιτήτρια από τη Σύρο, τυχαίνει αυτή την περίοδο να κάνει τη διεθνή πρακτική της εξάσκηση, μέσω του Deree στη Νέα Υόρκη, η οποία μίλησε live ενώ παρουσίασε και ένα βίντεο με τα κυριότερα σημεία από αυτή την πρακτική εξάσκηση», ανέφερε.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση της Σύρου, ο κ. Ανδρέου σημείωσε, πως «είχαμε φτιάξει μία παρουσίαση, στην οποία παραθέσαμε τους λόγους, γιατί το Deree είναι μία πολύ καλή επιλογή για τους νέους και τις νέες της Σύρου. Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ξέρουν τι μπορεί να τους παρέχει το Deree και στη συνέχεια εξηγήσαμε με έναν αντικειμενικό τρόπο, όλες τις ευκαιρίες που παρέχει το κολλέγιο, ξεκινώντας από την τεκμηρίωση της αξιοπιστίας του Deree ως δομημένου στα πρότυπα των πιο σοβαρών πιστοποιημένων Αμερικανικών πανεπιστημίων εκπαιδευτικού ιδρύματος, και προχωρώντας στην ιστορία του, στον αριθμό των φοιτητών του, την οργανωτική του δομή. Στη συνέχεια αναλύσαμε τα ακαδημαϊκά προγράμματα, που παρέχει και την ευελιξία που δίνει, δεδομένου ότι ακολουθεί το αμερικανικό σύστημα, στα παιδιά που δεν είναι υποχρεωμένα από την πρώτη στιγμή να διαλέξουν ένα πεδίο σπουδών, αλλά τα ίδια τα παιδιά επιλέγουν το πεδίο σπουδών που τα ενδιαφέρει. Παράλληλα, με τις επιλογές που μπορούν να κάνουν στη συνέχεια, μπορούν να συνδυάσουν ένα πεδίο σπουδών με υποειδικότητες. Μιλήσαμε για ειδικά προγράμματα που αφορούν φοιτητές, οι οποίοι σπουδάζουν παράλληλα στα ελληνικά κρατικά πανεπιστήμια και που επιλέγουν το Deree για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Επίσης, ενημερώσαμε για ένα πρόγραμμα, το οποίο προσφέρουμε, σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου οι άριστοι, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν υποτροφίες. Μιλήσαμε για τη δυνατότητα που δίνεται, να έρθουν σε επαφή με φοιτητές από άλλες χώρες, καθώς κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να διεθνοποιήσουμε το campus μας, όπως επίσης να στείλουμε και δικούς μας φοιτητές, για ένα εξάμηνο σπουδών, στο εξωτερικό, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα του Erasmus, επιδιώκοντας να εξευρίσκουμε πόρους, για όσο το δυνατόν μικρότερη – ακόμη και καμία – οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών, μέσα στο εξάμηνο αυτό. Εκφράσαμε επιπλέον την έμφαση που δίνουμε στο να κάνουν τα παιδιά μία πρακτική εξάσκηση, εντός ή εκτός Ελλάδος, εκμεταλλευόμενοι το μεγάλο δίκτυο υπεταιρειών που έχουμε, κυρίως από απόφοιτούς μας, που εργάζονται σε αυτές τις εταιρείες ή που τις έχουν δημιουργήσει. Θεωρούμε ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι τα παιδιά έχουν μία ευκαιρία να απορροφηθούν πολύ πιο εύκολα στην αγορά εργασίας. Αυτό προωθείται και μέσα από το Γραφείο Καριέρας του Deree, όπου τα παιδιά προετοιμάζονται σε όλα τα στάδια που αυτό χρειάζεται, από το να αντιμετωπίσουν μία συνέντευξη, έως το να αξιολογούν διάφορες θέσεις εργασίας».

«Να ζουν πραγματική φοιτητική ζωή»

Επισημαίνοντας τους λόγους, για τους οποίους κρίνει, πως το Deree αποτελεί μία σωστή επιλογή για το επαγγελματικό μέλλον των φοιτητών, ο κ. Ανδρέου υπογράμμισε, ότι «υπάρχει μία άρτια οργανωμένη διοικητική δομή, με καθηγητές, οι οποίοι έχουν μία κουλτούρα να είναι γύρω από τους φοιτητές, να είναι προσεγγίσιμοι, να υποστηρίζουν τα παιδιά. Υπάρχει ένα σύστημα διδασκαλίας, που ευνοεί την αλληλεπίδραση των παιδιών μεταξύ τους, με ομαδικές εργασίες. Τα μαθήματα επίσης, γίνονται στα αγγλικά, οπότε, ένα παιδί, όταν αποφοιτά, έχει αποκτήσει πολύ γερές βάσεις στα αγγλικά, τόσο στο γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να μην αναπτύσσουν μόνο τις ακαδημαϊκές τους ικανότητες, αλλά να εντάσσονται με ενεργό τρόπο στη φοιτητική ζωή, βάσει των προτύπων των αμερικανικών πανεπιστημίων. […] Η ακαδημαϊκή παρουσία τους να μην είναι μονόπλευρη».

Όπως υποστήριξε, «εμείς θέλουμε τα παιδιά να ζουν τη φοιτητική ζωή πραγματική και όχι να είναι απλοί επισκέπτες, να έρχονται και να φεύγουν χωρίς να παίρνουν τίποτε, ή να μην έρχονται καθόλου».

Κλείνοντας, όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Κολλεγίου, «προσθέτουν αξία στο πτυχίο τους, το οποίο εν τέλει και από τυπικής απόψεως είναι αναγνωρισμένο. Τα παιδιά παίρνουν δύο πτυχία, το αμερικανικό πτυχίο του Deree, που έχει τη διεθνή αναγνώριση που ανέκαθεν είχε, από τον οργανισμό πιστοποίησης πανεπιστημίων της Βόρειας Αμερικής, το New England Association of Schools and Colleges και παράλληλα, ένα πτυχίο που είναι πιστοποιημένο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας, ακολουθώντας το νόμο περί κολλεγίων του 2008, που τεκμηριώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων στην Ελλάδα».