Αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας του Δημάρχου Πάρου

Κενά εκπαιδευτικών στην Πάρο

  • Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:15

Την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία της Πάρου, ζητά με έγγραφο αίτημα του από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κωβαίος, «Η νέα σχολική χρονιά 2019-2020 έχει ήδη ξεκινήσει και διαπιστώθηκαν ελλείψεις στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πάρου».

Συγκεκριμένα, οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση αφορούν σε 3 εκπαιδευτικούς (ΠΕ70), 1 εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής, 1 νηπιαγωγός, 16 ώρες γυμναστική και 2 ώρες γερμανικά στο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας και 9 ώρες γυμναστική, 1 ώρα αγγλικά, 1 ώρα γαλλικά και 1 ώρα πληροφορική στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου-Μάρπησσας.

Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα κενά εντοπίζονται σε 1 φιλόλογο (ΠΕ02), 1 καθηγητή πληροφορικής (ΠΕ86), 1 καθηγητή ειδικής αγωγής και 1 μαθηματικό ειδικής αγωγής.

Όπως αναφέρει ο κ. Κωβαίος «Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην κάλυψη των ανωτέρω κενών θέσεων εκπαιδευτικών, προκαλεί ήδη σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων του νησιού μας, ενώ παράλληλα η διδασκαλία αρκετών μαθημάτων καθίσταται ανεπαρκής».

Από τον Δήμαρχος Πάρου επισημαίνεται πως «η παιδεία, αποτελεί δημόσιο αγαθό συνταγματικά κατοχυρωμένο και όλοι οι μαθητές δικαιούνται ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση, ενώ η πολιτεία οφείλει να στέκεται αρωγός στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας».

Μεταφέρει δε, κατόπιν της σχετικής ενημέρωσης για τα υπάρχοντα προβλήματα, τις ενέργειες για την επίλυση τους, στην Υπουργό Παιδείας, σημειώνοντας πως «γνωστοποιώντας, πλέον, σε σας το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και ευελπιστώντας στην κατανόησης σας, παρακαλούμε πολύ για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά των εκπαιδευτικών και να αποκατασταθεί πλήρως και σύντομα η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πάρου».