Τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης έδειξαν τον τρόπο για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο

«Με αυτή τη μπάλα παίζουμε όλοι»

  • Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2019 - 06:13

Με δημιουργικό τρόπο οι λιλιπούτειοι μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης μετέδωσαν τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, ο ετήσιος εορτασμός της οποίας προσφέρει την ευκαιρία στους ανθρώπους την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι η διαμόρφωση ενός καλύτερου κόσμου με σεβασμό απέναντι σε όλα τα όντα και το περιβάλλον είναι στο χέρι τους.

Τα παιδιά του σχολείου έδειξαν τον τρόπο, ζωγραφίζοντας έργα με πρωταγωνιστές ζωάκια που αξίζουν την αγάπη μας. Μέσα από τις δημιουργίες τους υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, τη σημασία της υιοθεσίας, της προστασίας και της ελευθερίας των ζώων, τα οποία οφείλουμε να φροντίζουμε και να αγκαλιάζουμε, ανταποδίδοντας τις στιγμές χαράς και ευτυχίας που μας χαρίζει η συντροφιά και η παρουσία τους στη ζωή μας.

Επιπλέον, τα παιδιά του Ολοήμερου, εμπνεύστηκαν μία ιστορία που γεννήθηκε από την ανάγκη για το «όλοι», το «μαζί», το «δεν αποκλείω», το «πράττω» και το «αποδέχομαι.

Ένα παραμύθι που παρουσιάστηκε σε μορφή κουκλοθεάτρου με μαριονέτες που έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά με τα χέρια και τη φαντασία τους. Μετά την κατασκευή των μασκών, το παραμύθι δραματοποιήθηκε και παρουσιάστηκε σε όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου).