Συμμετοχή εκπαιδευτικών των Κυκλάδων στην αυριανή στάση εργασίας της ΟΛΜΕ

  • Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2020 - 14:56

Ενεργή θα είναι η συμμετοχή συλλόγων δασκάλων και καθηγητών από τις Κυκλάδες στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίες κορυφώνονται αύριο, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων το διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση με πτυχίο Κολεγίου, χωρίς αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» κατατίθεται αύριο, Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη συγκρότηση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα ελέγχει το σύνολο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (από την κατανομή της χρηματοδότησης έως την αξιολόγηση), την αναστολή λειτουργίας 37 νέων τμημάτων και την επιβολή τριετούς ποινής στους εκπαιδευτικούς που διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ενώσεων και εκπαιδευτικών φορέων για αντίδραση θα ανταποκριθούν η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων με τρίωρη στάση εργασίας (11-2). Παράλληλα, η Α’ ΕΛΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Κυκλάδων, στη Σύρο στις 12:30 μ.μ.