Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 10ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες"

Δύο βραβεία για τα σχολεία της Σύρου

«Καρπούς» απέφερε για μία ακόμη φορά η ενασχόληση μαθητών και εκπαιδευτικών της πρωτεύουσας των Κυκλάδων με την κινηματογραφική παραγωγή.

Τα σχολεία της Σύρου που συμμετείχαν στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες", όχι μόνο έφτασαν στην πηγή, αλλά ήπιαν και νερό, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη συλλογή των βραβείων τους.

Παράδοση στη δημιουργία πρωτότυπων συνθέσεων

Η ταινία του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας “Πίσω από τις πόρτες” ήταν μία από τις τρεις συνολικά μαθητικές παραγωγές που έλαβαν ισοτίμως βραβείο πρωτότυπης ορχηστρικής σύνθεσης. Τη συγκεκριμένη σύνθεση δημιούργησαν τα παιδιά Ήβη Στεφάνου και Μυρτώ Βουτσίνου – Τατάκου μαζί με τη μουσικό του σχολείου, Ειρήνη Μυτιληναίου. Εκτός από την πρωτότυπη μουσική σύνθεση, οι μαθήτριες έπαιξαν οι ίδιες φλάουτο, συνοδευόμενες από την εκπαιδευτικό με το αρμόνιό της.

Η όμορφη αυτή μουσική “απογειώνει” την ταινία, της δίνει ένα περιεχόμενο πέρα από το απλά αναμενόμενο, την πλαισιώνει με ένα ονειρικό τρόπο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως, το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας διατηρεί πλέον παράδοση στην εν λόγω διαγωνιστική κατηγορία, καθώς έχει διακριθεί πολλάκις στο παρελθόν για τις μουσικές που «ντύνουν» τις ετήσιες παραγωγές του.

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός της κινηματογραφικής ομάδας, Μαρία Ιωσηφίδου ευχαρίστησε θερμά την κ. Μυτιληναίου, η οποία κάθε φορά πιάνει το νήμα και το νόημα της ταινίας και γνωρίζει πώς να το μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά. Ευχαριστίες απηύθυνε και στα παιδιά της ταινίας που ξέρουν να δίνουν ευκαιρίες σε εμάς τους εκπαιδευτικούς να χαίρονται με τα έργα τους.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Σύρου συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία του

Νικητής στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών μικρού Μήκους "Cinema... διάβασες" ήταν και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σύρου, το οποίο απέσπασε 1ο Βραβείο Ταινίας Τεκμηρίωσης στην κατηγορία των Ειδικών Σχολικών Μονάδων για τη δεκάλεπτη εκδοχή της ταινίας του «Λαζαρέττο: Ταξίδι στο χρόνο με αφορμή ένα κτήριο». Η ενδιαφέρουσα αυτή παραγωγή συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία της, καθώς στον μαθητικό διαγωνισμό Cineμάθεια 2019, είχε αποσπάσει το Α’ Βραβείο Ντοκιμαντέρ και το Γ’ Βραβείο αφίσες στην κατηγορία Λυκείων, καθώς και τα βραβεία Σκηνοθεσίας, Απόδοσης Συνδετικών/Αφηγηματικών Κειμένων και Τεκμηρίωσης.

Η εκδήλωση βράβευσης των νικητών του "Cinema... διάβασες" θα πραγματοποιηθεί το   φθινόπωρο.