Συμμετοχή της περιβαλλοντικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Σύρου στον μαθητικό διαγωνισμό «Κάντο ν’ ακουστεί 2020»

Οι ΟικοΛάλοι εμπνέονται από το περιβάλλον

Η φύση είναι το σπίτι τους, η θάλασσα χωριό τους, ο ουρανός… η πόλη τους κι η γη είναι το σχολειό τους. Οι «Οικολάλοι» του 1ου Γυμνάσιου Σύρου δηλώνουν τρελαμένοι με το περιβάλλον και το εκφράζουν μέσα από τη συμμετοχή τους στο ραδιοφωνικό διαγωνισμό “Κάντο ν΄ακουστεί” του European School Radio.

Όπως μαρτυρούν και οι στίχοι του ομώνυμου τραγουδιού, το περιβάλλον αποτελεί εμμονή αλλά και πηγή έμπνευσης των μελών της περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου. Οι στίχοι είναι του Ηλία Παπαμακάριου και η σύνθεση αποτελεί συλλογική δημιουργία. Παίζουν: Ηλίας Παπαμακάριος (μπουζούκι), Μιχάλης Μπόνης (μπαγλαμάς), Ελπίδα Γαβιώτη (σαντούρι), Ναταλία Ζερβουδάκη (πιάνο), Έλλη Πασσά και Γλαύκη Νομικού (φλάουτα). Τραγούδησαν οι: Ευγενία Κουτσαμπάση, Έλλη Πασσά, Γιώργος Πλήκας, Άγις Πλατής, Αντώνης Δαλέζιος, Φωτούλα Σαλάχα, Αγνή Αποστολοπούλου, Ελπίδα Γαβιώτη και Έλλη Βελούδου.

Το τραγούδι που μας προτρέπει πάντα να ανακυκλώνουμε, ενέργεια να μη χαλάμε και τα μάτια να ‘χουμε ανοιχτά, τριγύρω να κοιτάμε, προετοιμάστηκε με τη βοήθεια της μουσικού του 1ου Γυμνασίου Σύρου, Μαρίας Ντονούδη και ηχογραφήθηκε στο στούντιο του Νίκου Ρούσσου με την πολύτιμη συνδρομή του.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί είναι η Αλεξία Τζεφρίδου και Παναγιώτα Σιάνου Χατζηκαμάρη.