Μαθητές και γονείς της Αντιπάρου έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά τον σχολικό εκφοβισμό

Δρόμος αγάπης και φιλίας

Οι αξίες της αλληλεγγύης, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας «έτρεξαν» πλάι-πλάι και τερμάτισαν παρέα στο πλαίσιο μίας πρωτότυπης δράσης που εμπνεύστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αντιπάρου.

Η εκδήλωση με τίτλο «Δώσε το χέρι και κάνε ένα φίλο» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρωί της περασμένης Κυριακής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού.

«Δίνουμε το χέρι στον συμμαθητή, τον γείτονα, τον συνάνθρωπο»

Γονείς και παιδιά έτρεξαν ή περπάτησαν συμβολικά από τα Καλούδια ως την ταβέρνα «Σταθερός» ανά ζευγάρια (γονέας – παιδί) με σκοπό να τερματίσουν σε κοινό ρυθμό (ο γονέας συμβάδιζε με το ρυθμό του παιδιού) και να κρατήσουν τη χάρτινη κορδέλα που ένωνε τα χέρια τους χωρίς να σκιστεί.

Μετά το πέρας της διαδρομής, μικροί και μεγάλοι επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης όπου τους περίμενε ένα μικρό σνακ και νερό. Εκεί, παιδιά και γονείς ζωγράφισαν συμβολικά ένα πανό, όπου αποτύπωσαν τα μηνύματα της δράσης. Διοργανωτές και συμμετέχοντες ευχήθηκαν να δίνουν πάντα το χέρι και να βοηθούν τον συμμαθητή, τον γείτονα και τον συνάνθρωπο.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Κυκλάδων «Θησέας» και υποστηρίχτηκε από μαθητές, γονείς, εθελοντές, εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου, τον προπονητή και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Αντιπάρου, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, τον Δήμο Αντιπάρου και την ΚΕΔΑ. Το «παρών» έδωσαν η αστυνομία και το λιμενικό σώμα, καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Πάρου.