Αγαστή συνεργασία μεταξύ των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου και της Κάριτας Ελλάς

Λεξικό φτιαγμένο με αγάπη από παιδιά για παιδιά

  • Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2020 - 06:15

Μία όμορφη επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου «Ο Άγιος Γεώργιος» των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου και της Κάριτας Ελλάς ξεκίνησε, από την προηγούμενη χρονιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του φιλανθρωπικού σωματείου για τα παιδιά του ξενώνα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και της τοπικής κοινότητας.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν η δημιουργία ενός εικονογραφημένου λεξικού από τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του «Αγίου Γεωργίου».

Το λεξικό αυτό απευθύνεται σε προσφυγόπουλα που υποστηρίζονται στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού για τα παιδιά στην Κοινωνική Εστία του Νέου Κόσμου. Το λεξικό, το οποίο περιέχει μόνο εικόνες ανά θεματική, την ελληνική τους μετάφραση και την ορθή προφορά, δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτότυπων γλωσσικών ομαδικών δραστηριοτήτων και διατηρεί το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο.

Αισθήματα ενθουσιασμού και χαράς πλημμύρισαν τα παιδιά όταν πήραν το δικό τους λεξικό στα χέρια, ανυπομονώντας να μιλήσουν και να ευχαριστήσουν διαδικτυακά τους φίλους τους στη Σύρο και να ανταποδώσουν το δώρο αυτό με την δημιουργία και αποστολή καλλιτεχνικών κατασκευών στον κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Η επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και των παιδιών του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Νέο Κόσμο συνεχίζεται μέσω της ανταλλαγής καρτών και γραμμάτων και διαδικτυακά. Όπως υπογραμμίζεται, η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την εμπλοκή των παιδιών με το γραπτό λόγο και κατά συνέπεια αλληλοβοήθειας στα σχολικά μαθήματα, όπως επίσης και να τονωθεί το αίσθημα αποδοχής και αυτοπεποίθησης των μαθητών.

Η Κάριτας Ελλάς απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους δασκάλους και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου της Σύρου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ για την πρωτοβουλία αυτή και την συμβολή τους στο έργο της Οργάνωσης για τα παιδιά.