“ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ” ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Εισβολή… εξωσχολικών με βωμολοχίες στις ψηφιακές τάξεις σε σχολεία της Μαγνησίας

  • Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, 2020 - 06:29

Εισβολή εξωσχολικών στις ψηφιακές τάξεις, που λειτουργούν για τις ανάγκες των μαθημάτων σε γυμνάσια και λύκεια της Μαγνησίας, παρατηρείται τις δύο τελευταίες ημέρες. Χρήστες του διαδικτύου που δεν είναι μαθητές καταφέρνουν να «τρυπώνουν» στο σύστημα με μοναδικό στόχο να… χαλάσουν το μάθημα.

Όπως έχει γίνει γνωστό μέσα από διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι εξωσχολικοί χρήστες του διαδικτύου εισβάλλουν στις ψηφιακές τάξεις κα προκαλούν αναστάτωση. Γελάνε δυνατά ανοίγοντας τα μικρόφωνα με αποτέλεσμα να μην ακούγεται ο καθηγητής που παραδίδει μάθημα, φθάνουν ακόμη και να βωμολοχούν γράφοντας υβριστικά μηνύματα που εμφανίζονται στις οθόνες των ηλεκτρονικών συσκευών μαθητών και εκπαιδευτικών την ώρα της τηλεκπαίδευσης.

Εκτιμάται ότι τους εξωσχολικούς βάζουν στις ψηφιακές τάξεις κάποιοι μαθητές οι οποίοι φέρονται να δίνουν το link σε άτομα άσχετα με το σχολείο τους ή την τάξη τους. Το πρώτο κρούσμα καταγράφτηκε προχθές με την ομαλοποίηση της λειτουργίας του συστήματος τηλεκπαίδευσης και αναφέρθηκε και δεύτερο κρούσμα εισβολής εξωσχολικού.

Καθηγητές αποσπώνται από το μάθημα μέχρι να καταφέρουν να «πετάξουν έξω» από την τάξη τον απρόσκλητο εισβολέα. «Είναι σαν ένας μαθητής να κάνει φασαρία μέσα στην τάξη την ώρα του μαθήματος. Εδώ μιλάμε για εξωσχολικούς τους οποίους δεν γνωρίζουμε», σημείωνε εκπαιδευτικός. «Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κάποιοι εξωσχολικοί μπαίνουν στο μάθημα. Σαν δηλαδή ένας άσχετος να ανοίγει την πόρτα της αίθουσας και να μπαίνει μέσα διακόπτοντας την παράδοση. Ενοχλούν και κυρίως όταν βωμολοχούν μέσω μηνυμάτων», προσθέτει.

Δεδομένου ότι τα περιστατικά πληθαίνουν σε πανελλήνιο επίπεδο και άρχισαν να καταγράφονται και στη Μαγνησία, το τεχνικό team της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξετάζει λύσεις για την θωράκιση των ψηφιακών τάξεων από την είσοδο απρόκλητων εξωσχολικών. Μία από τις λύσεις που εξετάζονται είναι η εγκατάσταση φίλτρου για την προστασία των ηλεκτρονικών μαθημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ