ΣΤΟΧΕΥΣΗ

Επιδοτούμενα προγράμματα για εργαζόμενους στις Κυκλάδες

  • Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021 - 17:14

Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΟΕ πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης και Πιστοποίησης Εργαζομένων στις Κυκλάδες, μέσω ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ και ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (e-learning). 

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στα Προγράμματα έχουν όλοι οι Εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα (με σχέση εξαρτημένης εργασίας), ανεξαρτήτως του κλάδου ή της επιχείρησης που απασχολούνται, ή εποχικά εργαζόμενοι, ηλικίας άνω των 18 ετών. 
Εκπαιδευτικό επίδομα
Για κάθε ωφελούμενο, προβλέπεται εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ορίζεται στο ποσό των 5€ ανά ώρα κατάρτισης συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων.
Τμήματα
1. Τεχνικός Συγκολλήσεων & Κοπής Μετάλλων – 70 ΩΡΕΣ
2. Τεχνίτης Ελασματουργός– 70 ΩΡΕΣ
3. Τεχνίτης Σωληνουργός – 70 ΩΡΕΣ
4. Τεχνίτης Εργαλειομηχανών – 70 ΩΡΕΣ
5. Τεχνικός Συντήρησης Εγκαταστάσεων – 70 ΩΡΕΣ

Υποβολή αιτήσεων έως 26/3/2021

Δικαιολογητικά συμμετοχής:
Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου ή άλλου Πιστοποιητικού Ταυτοπροσωπίας. 
Αντίγραφο του τίτλου σπουδών (απολυτηρίου, τίτλου άλλων σπουδών, πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.) 
 Αντίγραφα οποιωνδήποτε επίσημων εγγράφων όπου αναγράφεται: i. ο Α.Φ.Μ.  ii. ο Α.Μ.Κ.Α iii. ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου του υποψήφιου. 
Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης: Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης, ο οποίος να αποδεικνύει σχέση μισθωτής εργασίας κατά το 2021 ή κατά το 2ο εξάμηνο του 2020, τον οποίο μπορεί να εκδώσει από το www.efka.gov.gr. Διαδρομή: μενού ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ - υπομενού ΜΙΣΘΩΤΟΙ - ενέργεια Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης. Συνέχεια: ΕΙΣΟΔΟΣ στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Συνέχεια: είτε με τους κωδικούς TAXISNET και ΑΦΜ & ΑΜΚΑ, είτε με κωδικούς ΕΦΚΑ/ΚΕΑΟ. Συνυποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία αναφέρεται ότι ο υποψήφιος/α εξακολουθεί να είναι εργαζόμενος/η κατά τους μήνες που δεν εμφανίζονται στον Ατομικό του/της Λογαριασμό Ασφάλισης, έως και την ημέρα υποβολής της αίτησης, και η εταιρεία στην οποία εργάζεται ανήκει στον ιδιωτικό τομέα ή Τελευταία Κατάσταση Μισθοδοσίας στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία της επιχείρησης (λογότυπο, ΑΦΜ), συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση της επιχείρησης, στην οποία αναφέρει ότι ο υποψήφιος/α εξακολουθεί να είναι εργαζόμενος/η έως και την ημέρα υποβολής της αίτησης, και η εταιρεία στην οποία εργάζεται ανήκει στον ιδιωτικό τομέα.
Για τους εργαζόμενους σε αναστολή : Εκτύπωση της Υπεύθυνης Δήλωσης Εργαζόμενων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωσης ειδικού σκοπού, από το ΕΡΓΑΝΗ. 
 Για τους εποχικά εργαζόμενους: Αντίγραφο της κάρτας ανεργίας σε ισχύ. Προκειμένου να αποδειχτεί η εποχικότητα1 , η κάρτα ανεργίας πρέπει να συνοδεύεται από το Έντυπο καταγγελίας σύμβασης εργασίας (Ε6) υπογεγραμμένο από τον άνεργο και τον εργοδότη ή από τη βεβαίωση λήξης σύμβασης ορισμένου χρόνου (Ε7) υπογεγραμμένη από τον εργοδότη ή από βεβαίωση εποχικότητας από την επιχείρηση ή από αντίγραφο της «Απόφασης Υπαγωγής» στην επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (είτε πρόκειται για το ειδικό εποχικό βοήθημα είτε πρόκειται για την επιδότηση ανεργίας 3 μηνών και 5 ημερών για Ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί σε Τουριστικά και Άλλα Επαγγέλματα σε Επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά).
Αντίγραφο Τραπεζικού λογαριασμού με εμφανή τον IBAN, του οποίου θα είναι Κύριος Δικαιούχος ο/ η Αιτών/ ούσα.
Υπεύθυνη δήλωση (η οποία θα απευθύνεται στο Ε.Β.Ε.Π.) ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι γνήσια αντίγραφα των πρωτοτύπων.

Πληροφορίες και αιτήσεις στο ΚΕΚ ΣΤΟΧΕΥΣΗ
ΣΥΡΟΣ ΤΗΛ: 22810-82302  Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00-17:00 - ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 1, Βαπόρια, E-MAIL: info@stoxefsi.gr

Ετικέτες: