«Το ξεκούρδιστο ρολόι» του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης υποδέχεται την άνοιξη και υμνεί τη χαρά

Χαίρομαι με τις μικρές απολαύσεις

  • Πέμπτη, 18 Μαρτίου, 2021 - 06:12

Στη χαρά είναι αφιερωμένο το δεύτερο τεύχος της Σχολικής εφημερίδας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης με τίτλο «Το ξεκούρδιστο ρολόι».

Με δεδομένο ότι ο Μάρτιος αποτελεί τον πρώτο μήνα της άνοιξης που φέρνει μαζί του όλη τη χαρά και την ελπίδα της αλλαγής, οι μικροί συντάκτες του ΣΤ2 γέμισαν τις σελίδες της εφημερίδας τους με άρθρα που μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας παροτρύνουν να απολαύσουμε όλες τις μικρές χαρές που έχει να μας προσφέρει η ζωή. Κάτι που ειδικά αυτή τη γκρίζα περίοδο, το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Τα θέματα των μαθητών καλύπτουν τη χαρά που μας προσφέρουν τα λουλούδια, η φύση και η άνοιξη, τη χαρά που μας δίνουν τα μικρά βραχιόλια του Μάρτη και το παραδοσιακό έθιμο του Καρναβαλιού την Τσικνοπέμπτη. Επιπλέον, οι μαθητές έχουν ετοιμάσει σταυρόλεξο και κρυπτόλεξο, ένα αφιέρωμα στην Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, μία έρευνα για τα ατυχήματα και ιδέες για να διατηρείται η σχολική τάξη καθαρή. Τα παιδιά της Γ’ Δημοτικού μοιράστηκαν ένα κόμικ της Δόνας Τερηδόνας, το οποίο θα κάνει σίγουρα χαρούμενους τους γονείς και τους οδοντιάτρους των παιδιών.

Τέλος, οι μαθητές μας καλούν να χαρούμε, ανακαλύπτοντας την ενδιαφέρουσα ιστορία των Κυκλάδων και της Σύρου, το όνομα της οποίας προέρχεται από τη λέξη ουσύρα/ousyra των Φοινίκων, που σημαίνει χαρούμενος. «Επομένως, μένουμε σε ένα μέρος που μας προτρέπει να είμαστε χαρούμενοι» σημειώνει η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας, Έλενα Θεοδωρακοπούλου.

Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές, αλλά αυτό δε μας σταματά από το να χαιρόμαστε τη ζωή. Έτσι, οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου μας συμβουλεύουν να βγούμε έξω για έναν περίπατο στη φύση, να μυρίσουμε τα λουλούδια, να φτιάξουμε και να φορέσουμε τα μαρτάκια μας και κυρίως, να χαρούμε τα «δώρα» της άνοιξης.