Πρόκριση της μαθητικής ομάδας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης στην τελική φάση του διαδικτυακού διαγωνισμού «RoboMarathon»

Η Σύρος διαπρέπει στην Εκπαιδευτική Ρομποτική

  • Πέμπτη, 18 Μαρτίου, 2021 - 06:33

Μεταξύ των μαθητών της Σύρου που συμμετέχουν δυναμικά στον Πανελλήνιο Διαδικτυακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής «RoboMarathon», βρίσκεται και μία τετραμελής ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

Ο διαγωνισμός απεθύνεται σε μαθητές της Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού και της Α΄ Γυμνασίου και έχει σκοπό να προσφέρει στους μαθητές που αγαπούν τη Ρομποτική, ένα επιπλέον κίνητρο για να μελετήσουν τη θεωρία που κρύβεται πίσω από τα Μαθηματικά, τη Φυσική και τους Αλγορίθμους. Τα θεωρητικά προβλήματα ρομποτικής, αποτελούν μια σύγχρονη διαθεματική προσέγγιση για να κατανοήσουν οι μαθητές την αξία και την ενότητα των θετικών επιστημών, καθώς επίσης και την άμεση εφαρμογή τους στην αγαπημένη τους δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, με προπονητή τον δάσκαλο Πληροφορικής, Μανώλη Αργυρό, οι τέσσερις μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης (Μυρτώ Νικολακοπούλου, Στράτος Δεναξάς,  Έφη Λιάπη, Σοφία Ζερβού), παρακολουθούν εξ αποστάσεως μαθήματα, από τον Οκτώβριο του 2020, ανήκοντας σε μια ευρύτερη ομάδα με παιδιά από δύο ακόμη Δημοτικά Σχολεία της Σύρου.

Στην προκριματική φάση του Διαγωνισμού RoboMarathon επέλυσαν 6 δεκαπενθήμερες πρακτικές δραστηριότητες καθώς και 6 θεωρητικά προβλήματα ρομποτική με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως, στην 5η δοκιμασία τα παιδιά τα πήγαν εξαιρετικά, καταλαμβάνοντας τις πρώτες θέσεις πανελληνίως, μεταξύ 91 συμμετεχόντων.

Η Τελική Φάση του διαγωνισμού RoboMarathon θα διεξαχθεί online την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021. Τα θέματα δε θα είναι γνωστά και η αποστολή τους θα γίνει μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram. Οι ομάδες θα κληθούν να συμμετάσχουν στην Τελική Φάση χωρίς την βοήθεια των προπονητών τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου νιώθει ιδιαίτερα περήφανος για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν όλους αυτούς τους μήνες ο δάσκαλος κ. Αργυρός και οι μαθητές και τους ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να διασκεδάσουν με τη συμμετοχή τους στην Τελική Φάση, να αποκομίσουν ακόμη περισσότερες γνώσεις και να έχουν την καλύτερη δυνατή επιτυχία.