“ΜΑΓΝΗΣΙΑ”

Να παρθεί πίσω ο νόμος για την Παιδεία και να ανοίξουν τα πανεπιστήμια ζητούν φοιτητές του ΠΘ

  • Παρασκευή, 19 Μαρτίου, 2021 - 06:26

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, αντιδρώντας στην δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και στο νόμο του Υπουργείου Παιδείας που επιφέρει αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ζητούν να επιστρέψουν στα έδρανα των αμφιθεάτρων των Πανεπιστημίων, τα οποία εδώ και ένα χρόνο έχουν διακόψει τα δια ζώσης μαθήματα.

Μιλώντας στο magnesianews.gr για τις διεκδικήσεις των φοιτητών ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών επεσήμανε πως «Συνεχίζουμε κάθε εβδομάδα τις κινητοποιήσεις μας, διότι ο νόμος για την παιδεία, που προβλέπει αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και πειθαρχικά, πέρασε. Εμείς όμως δεν τον δεχόμαστε και απαιτούμε να παρθεί πίσω, να μην εφαρμοστεί και συνεχίζουμε να κινητοποιούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση για να δει και η κυβέρνηση ότι αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη. Ταυτόχρονα διεκδικούμε να ανοίξουν οι σχολές μας άμεσα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για να μπορούμε να επιστρέψουμε πάλι στα αμφιθέατρα. Είναι εφικτό, μπορεί να γίνει και για να γίνει πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση για την παιδεία, όπως και να αξιοποιηθούν τα κτήρια του πανεπιστημίου Θεσσαλίας για να γίνουν ολιγομελή τμήματα».

Παράλληλα, οι φοιτητές διαμαρτύρονται ενάντια στην καταστολή, καθώς όπως ανέφερε ο φοιτητής ήδη κάποιοι φοιτητές, πριν καν εφαρμοστεί ο νόμος, δέχτηκαν αστυνομική βία από ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, όταν ο λόγος για τον οποίο διαμαρτύρονταν ήταν να ανοίξουν και να επαναλειτουργήσουν οι σχολές τους.

«Εμείς θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις για να κάνουμε ξεκάθαρο ότι αυτόν τον νόμο δεν θα τον δεχτούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων του ΠΘ για διαμαρτυρία ανταποκρίθηκαν και λίγοι μαθητές της πόλης, ενώ είχε σχεδιαστεί και πορεία σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου.

Ετικέτες: