Συμμετοχή παιδιών από τη Σύρο, την Τήνο και τη Μήλο στον διαγωνισμό «Πυθαγόρας»

Οι μαθητές ξεδίπλωσαν τις μαθηματικές ικανότητές τους

Ιδιαίτερα ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή μαθητών από τις Κυκλάδες στον πρωτότυπο μαθηματικό διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που διεξήχθη με επιτυχία το περασμένο Σάββατο.

Ο εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαγωνισμός αποτελεί τη βάση και τον συνδετικό κρίκο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης με τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης που καταλήγουν στη συγκρότηση της ελληνικής ομάδας που μετέχει σε διεθνείς Μαθηματικούς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα την Παγκόσμια Ολυμπιάδα των Μαθηματικών.

Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέπτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο, και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως και με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών μέσων. Τη διοργάνωση στις Κυκλάδες ανέλαβαν τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου που συνεργάστηκαν με την ΕΜΕ και λειτούργησαν ως εξεταστικό κέντρο υπό τον συντονισμό της καθηγήτριας μαθηματικών κ. Ευγενίας Γούλα,.

Στη δράση έλαβαν μέρος 95 μαθητές από το Δημοτικό και το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ Σύρου, το Δημοτικό σχολείο Εξώμβουργου Τήνου, το Δημοτικό σχολείο Μήλου, το 1ο και το 4ο Δημοτικά σχολεία Ερμούπολης και το 1ο Γυμνάσιο Σύρου.

Οι διοργανωτές συγχαίρουν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, στους γονείς που τους/τις στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και στους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην καθοδήγησή τους.