Προβολή της παιδικής παράστασης «Τέσσερις Εποχές» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο 4ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης

Ένα πολύχρωμο ταξίδι με θέμα την ανακύκλωση

Οι «Τέσσερις εποχές» της ομάδας Patari Project, βασισμένες στο ομώνυμο έργο του Αντόνιο Βιβάλντι, αφού ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους σε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζουν το συναρπαστικό ταξίδι τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της GNO TV.

Το διαχρονικό αριστούργημα του Αντόνιο Βιβάλντι, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της μπαρόκ μουσικής, υμνεί τις εναλλαγές της φύσης και την κυκλικότητα του χρόνου και ζωντανεύει σε μια συναρπαστική παράσταση μουσικού θεάτρου για παιδιά και νέους, που δεν έχει μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα, αλλά προβληματίζει και ευαισθητοποιεί για περιβαλλοντικά θέματα.

Την πρωτότυπη παράσταση με «πράσινο» χαρακτήρα που υπογράφει η ανατρεπτική ομάδα Patari Project υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της ταλαντούχας Σοφίας Πάσχου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, την προηγούμενη εβδομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί δύο δημοτικών σχολείων της Σύρου.

Ειδικότερα, η προβολή έγινε την περασμένη Πέμπτη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης και την επόμενη ημέρα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης, κατά τις 2 τελευταίες ώρες της διδασκαλίας, σε ταυτόχρονη σύνδεση όλων των μαθητών του κάθε σχολείου.

Τη σχετική άδεια εξασφάλισε η Συντονίστρια Ε. Ε. Μουσικής Νοτίου Αιγαίου (2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) κα Τσιμπούρη Θεοδώρα, για τους Εκπαιδευτικούς Μουσικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η διάθεση των δωρεάν κωδικών για την παράσταση «Τέσσερις εποχές» γίνεται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. Στόχος είναι η πιλοτική δοκιμή χρήσης της παράστασης στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. 

Πολλαπλά οφέλη για την πνευματική καλλιέργεια των παιδιών

«Οι κριτικές από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς υπήρξαν ιδιαίτερα εγκωμιαστικές και ελπίζουμε στο μέλλον να μας δοθεί η ευκαιρία να επαναληφθεί κάποια αντίστοιχη πρωτοβουλία», δηλώνει στην «Κοινή Γνώμη» ο εκπαιδευτικός Μουσικής των δύο σχολείων και συντονιστής της δράσης, κος Νίκος Ρούσσος

Όπως υπογραμμίζει, οι περισσότεροι έκαναν λόγο για μια υπέροχη παράσταση με πολλή φαντασία, υπέροχα κοστούμια, υπέροχες ερμηνείες και μια μουσική που σε ταξιδεύει σε πελάγη με βαθύτερο νόημα την ανακύκλωση αλλά και την δική μας ουσιαστική παρέμβαση.  Πέρασαν με ευχάριστο και πρωτότυπο τρόπο το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος, που τόσο πολύ ταλανίζει τον πλανήτη μας.

Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από την ασφάλεια του σπιτιού τους μια καταπληκτική παράσταση με σπουδαία μηνύματα και με πολλαπλά οφέλη για την πνευματική τους καλλιέργεια.

«Θερμές ευχαριστίες από όλους μας λοιπόν προς την Εθνική Λυρική Σκηνή και την GNO TV, αλλά και προς την κα Τσιμπούρη Θεοδώρα που είχε την ιδέα για αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία», καταλήγει ο κ. Ρούσσος.