Δώδεκα επιδαπέδια παιχνίδια περιμένουν τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς για ατελείωτες ώρες χαράς και ψυχαγωγίας

Μια πολύχρωμη και χαρούμενη αυλή

  • Τρίτη, 27 Απριλίου, 2021 - 06:14

“Επίθεση” τέχνης στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς ήταν η απάντηση εκπαιδευτικών και γονέων στις δύσκολες ημέρες του lockdown.

Ανταποκρινόμενος με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνέβαλε στην υλοποίηση μιας υπέροχης ιδέας, που επί σειρά ετών περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να πάρει σάρκα και οστά.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας τους, εκπαιδευτικοί και γονείς ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους, έπιασαν πινέλα και μπογιές και έδωσαν χρώμα στην αυλή του σχολείου τους, σχεδιάζοντας και δημιουργώντας επιδαπέδια παιχνίδια.

Ζωγράφισαν συνολικά 12 παιχνίδια εκ των οποίων το ένα είναι μια μεγάλη πίστα πολλαπλών παιχνιδιών – 5  παιχνίδια- με διαφορετικές κινητικές δραστηριότητες, το οποίο οι μαθητές μπορούν να παίξουν είτε σαν πίστα είτε σαν ξεχωριστά παιχνίδια. Παιχνίδια ομαδικά, σε ζευγάρια αλλά και ατομικά, με ευφάνταστα σχέδια και απεριόριστους τρόπους να παίξεις σε κάποια από αυτά, μένει απλά να τους ανακαλύψουν τα παιδιά!.

Το παιχνίδι εκτός από την ευχαρίστηση προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στην ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών.  Έτσι αξιοποιήθηκε κάθε γωνιά της αυλής και σχεδιάστηκαν παιχνίδια με γνώμονα την διασκέδαση, την μάθηση μέσα από αυτά, την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και την αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών.

Αρχικά καθαρίστηκε καλά η αυλή από τα παλιά παιχνίδια. Ωστόσο, κρατήθηκαν δύο από τα πέντε προϋπάρχοντα, τα οποία άλλαξαν χρώμα ή μορφή. Πλέον, μπαίνοντας στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παροικιάς σε καλημερίζει το ουράνιο τόξο. Επιπλέον, φτιάχτηκε ένας μεγάλος στόχος με σταθμούς 4 ομάδων , κρατήθηκε το παραδοσιακό κουτσό σε σχήμα πύραυλου και δίπλα του δημιουργήθηκε ένα τρισδιάστατο. Λίγο πιο δίπλα σχεδιάστηκε ένα παιχνίδι πολλαπλών κινητικών δραστηριοτήτων.

Το ηλιακό σύστημα είναι έτοιμο να εκτοξεύσει τους μικρούς μαθητές στο διάστημα. Ο λαβύρινθος της υγιεινής διατροφής θα τους βοηθήσει να μάθουν ν’ αποφεύγουν τα ανθυγιεινά τρόφιμα και ο δράκος είναι έτοιμος για τρελές κουτσο -περιπέτειες. Φτάνοντας στην κυρία κάμπια ξεκινά το  πολυμορφικό παιχνίδι, γεωμετρικά σχέδια, λουλούδια και πασχαλίτσες, πατούσες, ένα σπιτάκι και στο τέλος ένας χαρταετός δημιουργούν μια μεγάλη πίστα κινητικών δραστηριοτήτων για ατελείωτη διασκέδαση και άσκηση. Ένα ελεύθερο κουτσό πάνω σε φύλα, ανάμεσα σε νούφαρα θα σε οδηγήσει στο βασιλιά των βατράχων. Ενώ δύο κινητικά παιχνίδια (καθρεφτισμού – μιμητικά) περιμένουν τα ζευγάρια των παικτών για ατελείωτους κινητικούς αυτοσχεδιασμούς.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχαριστούν θερμά τους γονείς που τους βοήθησαν να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα. Μια πολύχρωμη αυλή περιμένει τους μαθητές με την επιστροφή τους στο σχολείο, για ατελείωτες ώρες χαράς και ψυχαγωγίας.