Εγγραφές για τις νέες ειδικότητες του ΔΙΕΚ Σύρου

  • Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, 2021 - 06:11

Την επόμενη Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59 ολοκληρώνεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των νέων σπουδαστών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Σημειώνεται ότι, στο ΔΙΕΚ Σύρου εγκρίθηκαν προς λειτουργία για το έτος 2021-2022 οχτώ συνολικά ειδικότητες: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Αμπελουργίας & Οινολογίας, Τεχνικός Λογισμού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου – Φοροτεχνικού Γραφείου, Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων – Εμπορευματογνωσία), Τουριστικός Συνοδός, καθώς και το νέο τμήμα Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, που θα λειτουργήσει στο νησί της Τήνου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να μεριμνήσουν για την ηλεκτρονική εγγραφή τους (https://diek.it.minedu.gov.gr) εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας. Το ΔΙΕΚ Σύρου λειτουργεί με απογευματινό ωράριο και οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού είναι: 15:00 - 19:00.

Εγγραφές επιτυχόντων ΔΙΕΚ Παράλληλου Μηχανογραφικού

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούνται και οι εγγραφές για τους επιτυχόντες στα Δημόσια Ι.Ε.Κ του Υπουργείου Παιδείας. Στην προκειμένη περίπτωση, η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας  κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντος τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες. Οι ώρες προσέλευσης των επιτυχόντων στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. ΣΥΡΟΥ για κατάθεση δικαιολογητικών είναι από 13:00 έως 19:00.

Όλοι οι υποψήφιοι που υπέβαλαν παράλληλο μηχανογραφικό, μπορούν να υποβάλουν νέα αίτηση στην αντίστοιχη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο

Σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. Ωστόσο, δικαίωμα εγγραφής έχουν σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ τμήμα Δ.Ι.Ε.Κ. ή Α.Ε.Ι..

Επιτυχόντες σε Δ.Ι.Ε.Κ. που δεν θα κάνουν εγγραφή εντός προθεσμίας, χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους.

Για διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΔΙΕΚ Σύρου, το οποίο στεγάζεται στο 2ο Γυμνάσιο Σύρου (Ξηρόκαμπος). Τηλ. Επικοινωνίας: 22810 81090 & 22810 79162.

Ετικέτες: