Συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στην πολιτιστικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας δράση του 1ου Γυμνασίου Σύρου

27ος Δρόμος Ειρήνης στη Σύρο

  • Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου, 2021 - 06:15

Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου, συνεχίζοντας την παράδοση που δημιούργησε στο πλαίσιο των σχολικών εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο (1973) και την επακόλουθη τουρκική εισβολή στη Κύπρο (1974), διοργανώνει τον «27ο Δρόμο Ειρήνης» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:30 μ.μ. με την επίδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων από φιλοξενούμενους Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές της χώρας μας. Στη συνέχεια θα δοθεί η εκκίνηση της μεγάλης διαδρομής (ώρα:16:00), κατόπιν η εκκίνηση της μικρής διαδρομής (ώρα 16:10).

Το πολιτιστικό, ιστορικό και πολιτισμικό αυτό γεγονός, εκφράζεται με αθλητικό, αλλά όχι αγωνιστικό χαρακτήρα. Τα τελευταία δεκαοκτώ χρόνια πλαισιώνουν την εκδήλωση αυτή και συμμετέχουν, ως δρομείς Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Βαλκανιονίκες, οι οποίοι τιμούνται από το σχολείο μας και από την Περιφέρεια, για τη συνολική προσφορά τους στον Ελληνικό αθλητισμό.

Φέτος, για πρώτη φορά, θα συμμετέχουν, εκτός των μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η όλη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Αρχικά, θα υπάρξει η δυνατότητα επίδειξης των αθλημάτων από τους/τις Ολυμπιονίκες που θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και θα ακολουθήσουν οι εκκινήσεις των δρομέων του «27ου Δρόμου Ειρήνης».

Μεγάλη διαδρομή, συνολικής απόστασης 5 χιλιομέτρων, η οποία θα καλυφθεί από σπουδαστές/τριες της Α.Σ.Ε.Ν. Σύρου και φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο. Η εκκινήσεις και οι τερματισμοί θα γίνουν από την πλατεία Μιαούλη.

Μικρή διαδρομή, συνολικής απόστασης 3.0 χιλιομέτρων, θα καλυφθεί από μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Εκκίνηση από την πλατεία Μιαούλη προς οδό Ερμού, προς Σταματίου Πρωίου, προς ΙΚΑ, πλατεία Ηρώων, επιστροφή από την παραλιακή οδό, Ερμού, επιστροφή στην πλατεία Μιαούλη και τερματισμός. 

Σημειώνεται πως, όλοι οι συμμετέχοντες θα τρέξουν πίσω από ένα στεφάνι Δάφνης, το οποίο θα φέρει ο/η προπορευόμενος/η μαθητής/τρια και θα εναλλάσσει με τους/τις υπόλοιπους/ες μαθητές/τριες, ανά διαδρομή. Θα καταβληθεί προσπάθεια, έτσι ώστε όλοι/ες οι δρομείς να τερματίσουν ταυτόχρονα στην πλατεία Μιαούλη.

Μετά του πέρας του «27ου Δρόμου Ειρήνης», όλοι/ες οι δρομείς θα κατευθυνθούν στην πλατεία Τσιροπινά, όπου και θα τελεστεί Τρισάγιο στην προτομή του ήρωα Σπύρου Μουστακλή, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων από τα σχολεία και τις τοπικές αρχές, οι χαιρετισμοί των επισήμων, οι απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές/τριες και τέλος, θα δοθούν αναμνηστικά βραβεία στους/τις πρωταθλητές/τριες.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των μαθητών/τριων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετέχουν ως δρομείς στον «27ου Δρόμου Ειρήνης» θα πρέπει να κατατεθούν, από τους Γονείς/Κηδεμόνες, ψηφιακά μέσω του παρακάτω υπερσυνδέσμου: https://bit.ly/31r8olD

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής, η μέρα Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 14 :00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 1ο Γυμνάσιο Σύρου – Πειραματικό (Ερμούπολη 841 00, τηλ. 2281082359).