"Απογειώνεται" τεχνολογικά το 3ο Γυμνάσιο Σύρου με τη στήριξη της ΟΝΕΧ

  • Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021 - 13:55

Την ποιοτική αναβάθμιση του Εργαστηρίου Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών του 3ου Γυμνασίου Σύρου επιδίωξε επιτυχώς η Διεύθυνση του Σχολείου, απευθυνόμενη στην ONEX και τον πρόεδρό της, Πάνο Ξενοκώστα για την απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού που θα έχουν στη διάθεσή τους πλέον, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. 

Σε συνέχεια αιτήματος χορηγίας που έλαβε η ΟΝΕΧ από τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Σύρου, Εμμανουήλ Χατζηιωάννου, το Σχολείο έλαβε το μεσημέρι του Σαββάτου έναν 3D εκτυπωτή, έναν υπολογιστή (Mac mini), καθώς επίσης kit ρομποτικής αλλά και το απαιτούμενο λογισμικό. προκειμένου να αναπτύξει το πολύτιμο έργο του όσον αφορά την τρισδιάστατη εκτύπωση, τη ρομποτική αλλά και την κατασκευή πλατφόρμας, ηχοβιβλίων και ψηφιακών χαρακτήρων (avatars).

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου από τον Πάνο Ξενοκώστα προς τον Διευθυντή και δύο εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Σύρου, με τον πρόεδρο της ΟΝΕΧ να ενημερώνεται για το έργο που προωθεί το σχολείο στο κομμάτι της τεχνολογίας, να συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς, αλλά και να προθυμοποιείται να επισκεφθεί τους μαθητές για να συνομιλήσει μαζί τους. 

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα είναι η προσπάθεια του Σχολείου να δημιουργήσει ηχοβιβλία για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, προκειμένου να τους στηρίξει, δράση για την οποίαν μίλησαν αναλυτικά οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον πρόεδρο της ΟΝΕΧ. 

Ακόμη, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, το 3ο Γυμνάσιο Σύρου πανελλαδικά είναι το πρώτο σχολείο που αποκτά τρισδιάστατο εκτυπωτή. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Ξενοκώστας εξηγώντας τους λόγους της αναπόκρισής του στο συγκεκριμένο αίτημα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνεργασία της ΟΝΕΧ με τον Όμιλο CISCO για τη δημιουργία και λειτουργία στη Σύρο, του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας, σημειώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεσή του να στηρίξει το Σχολείο σχετικά με την τεχνολογική εξέλιξη που επιδιώκει. 

"Τεχνολογία χωρίς το νέο παιδί, χωρίς το νέο άνθρωπο είναι άνευ ουσίας" σχολίασε ο πρόεδρος της ONEX προς τον Διευθυντή και τους δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου Σύρου, ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι στο πλευρό των μαθητών για ό,τι χρειαστούν.