Η μικρού μήκους ταινία του ΔΙΕΚ Σύρου «κατέκτησε» το Μέγαρο Μουσικής και το διήμερο επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Οι ηρωίδες του χτες και του σήμερα συγκίνησαν το κοινό

  • Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021 - 06:15

Στο Μέγαρο Μουσικής παρουσιάστηκε η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Σύζυγοι, μάνες, κόρες, αδερφές… Ηρωίδες 1821» του Δημόσιου ΙΕΚ Σύρου.

Με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανέλαβε, υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, την προβολή των επετειακών δράσεων που δημιουργήθηκαν από τις εκπαιδευτικές δομές και τους φορείς του ΥΠΑΙΘ, καθώς και τη διοργάνωση εορταστικού διημέρου εκδηλώσεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων, στο πλαίσιο το οποίου το ΔΙΕΚ Σύρου υλοποίησε μία σχετική δράση γυρίζοντας μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Σύζυγοι, μάνες, κόρες, αδερφές...“Ηρωίδες 1821!”», όπου οι “Ηρωίδες” ξυπνάνε στην σημερινή εποχή μετά από 200 χρόνια και αφηγούνται τη ζωή τους στην επανάσταση του '21.

Ο χώρος γυρίσματος είναι στα σκαλιά του επιβλητικού κτηρίου του Δημαρχείου Σύρου - Ερμούπολης, το καλοκαίρι, υπό την επιμέλεια και σκηνοθεσία της Αγγελικής Θεοδώρου και με τη Σύλβια Φίλιππα στο μοντάζ.

Η αποστολή του ΔΙΕΚ Σύρου δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια καθώς, σύμφωνα με τη γνώμη του κοινού, η ταινία της Σύρου ήταν από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους για την επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη δράση του ΔΙΕΚ Σύρου συμμετείχαν οι καταρτιζόμενες της ειδικότητες «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων», Λαζαρίνου Αικατερίνη, Λορέντζου Χριστίνα, Λουμίδη Μαργαρίτα, Μαραγκού Μαρία, Μουτσέλη Μαρία, Νομικού Μαρία, Οικονομίδου Δέσποινα, Ρηγούτσου Αικατερίνη.

Από τη διεύθυνση του ΔΙΕΚ Σύρου και την Διευθύντρια, κ. Δήμητρα Τσιόρβα εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες για τη συμμετοχή και τη βοήθεια, στις καταρτιζόμενες της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης & Μακιγιάζ», Καπέλα Αντωνία και Αιμιλία Φραγκιά, τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής», Μιχάλοβιτς Παναγιώτη και Γκέρτσου Πολυξένη, καθώς και τον εκπαιδευτή Πληροφορικής του ΔΙΕΚ Σύρου, Αθανάσιο Αρβανίτη. Επίσης, ευχαριστίες εκφράστηκαν προς την συνταξιούχο εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνη Ευαγγελία για το κείμενο παρουσίασης της ταινίας, τον κ. Νίκο Κοντιζά για τη λήψη του βίντεο με την αφιλοκερδή χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει και τον κ. Στρογγύλη Κομνηνό για την παραχώρηση μιας επιπλέον κάμερας, την Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων (Παράρτημα Σύρου), κ. Λιγοψυχάκη Χριστίνα, για την διάθεση των παραδοσιακών στολών, καθώς και τους Προσκόπους Σύρου για τη χρησιμοποίηση του χώρου τους.

Ετικέτες: