“ΠΑΤΡΙΣ” ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ: Κλείνουν στην… πράξη τα τμήματα

  • Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022 - 06:25

Ταμείο… έκαναν τα σχολεία, πρώτη βδομάδα λειτουργίας μετά από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, σε πανελλαδικό επίπεδο, και εκατοντάδες στην Κρήτη δεν μπορεί κανείς εύκολα να μιλήσει για επιτυχία.

Το μέτρο του 50%+1 καταργείται στην πράξη, κανείς δεν περιμένει να νοσήσει το μισό τμήμα για να κρατήσει το παιδί του στο σπίτι. Ειδικά όταν το κρούσμα έρχεται από την έδρα, οι μαθητές γίνονται… καπνός!

Ολοήμερα τμήματα αναστέλλουν τη λειτουργία τους γιατί το πρόγραμμα τροποποιείται λόγω νόσησης του εκπαιδευτικού, Νηπιαγωγεία κλείνουν αλλά και τμήματα Δημοτικού, καθώς τα θρανία μένουν άδεια.

Υπάρχουν τμήματα με 25 μαθητές, όπου χθες έκαναν μάθημα μόλις τρία παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», υπήρξε περίπτωση σχολείου, όπου οι μαθητές έκαναν κυριολεκτικά πάρτι με τον κορωνοϊό, είχαν βρεθεί μαζί και με παιδιά από άλλο σχολείο σε παιδικό πάρτι με αποτέλεσμα να βρεθούν θετικοί και να μείνουν εκτός σχολείου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια του τρίτου οριζόντιου εβδομαδιαίου ελέγχου κατά του κοροναϊού, βρέθηκαν 6364 θετικά σελφ τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το βράδυ της Πέμπτης.

Τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας σε όλη την επικράτεια λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι τρία, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου εντοπίστηκαν 101 κρούσματα σε μαθητές και 19 σε εκπαιδευτικούς, σε 107 τμήματα.

Στο Λασίθι, στην πρωτοβάθμια εντοπίστηκαν 14 κρούσματα σε μαθητές και τέσσερα σε εκπαιδευτικούς και 22 σε μαθητές δευτεροβάθμιας και ένα σε καθηγητή.

Στον εισαγγελέα οι αρνητές

Το περιθώριο που είχε δώσει η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο έληξε χθες. Δεν πρόκειται για άτομα που αυτή την περίοδο, λόγω αυξημένων κρουσμάτων, κρατούν τα παιδιά τους στο σπίτι αλλά για γονείς που στερούν από τα παιδιά τους το δικαίωμα στη μόρφωση από την αρχή της σχολικής χρονιάς ως και σήμερα.

Τις μέρες που προηγήθηκαν, κάποιοι γονείς αποφάσισαν να αλλάξουν στάση κι έτσι οι απόντες μαθητές από 23 μειώθηκαν στους 21, όπως είπε στην «Π» ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, κ. Μανώλης Μπελαδάκης.

Τα επικαιροποιημένα στοιχεία είναι στη διάθεση της διεύθυνσης και όλα τα έγγραφα θα δοθούν στην εισαγγελία την ερχόμενη βδομάδα.

Κατερίνα Μυλωνά