Διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού «Μαθηματικός Απόπλους» από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σύρου

  • Τρίτη, 5 Απριλίου, 2022 - 13:48

To 1ο Γυμνάσιο Σύρου – Πειραματικό, αποφάσισε για πρώτη χρονιά φέτος την διενέργεια του νέου μαθηματικού διαγωνισμού «Μαθηματικός Απόπλους». Ο «Μαθηματικός Απόπλους» είναι ένας δωρεάν, ετήσιος, διαδικτυακός, μαθηματικός διαγωνισμός που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές των Γυμνασίων του Νοτίου Αιγαίου. 
Οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου διαγωνίζονται υποβάλλοντας απαντήσεις σε μια σειρά μαθηματικών προβλημάτων που ποικίλλουν σε δυσκολία, από αρκετά εύκολα έως προκλητικά. 
Υπάρχουν τρία επίπεδα θεμάτων. Το 1ο Επίπεδο απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν στην Α΄ Γυμνασίου, το 2ο Επίπεδο σε μαθητές που φοιτούν στην Β΄ Γυμνασίου, ενώ το 3ο επίπεδο σε μαθητές που φοιτούν στην Γ΄ Γυμνασίου. Κάθε μαθητής καλείται να απαντήσει σε 10 προβλήματα (που για το 2022 θα είναι πολλαπλής επιλογής) εντός 120 λεπτών της ώρας, από την στιγμή που θα ενεργοποιήσει την διαδικτυακή φόρμα με τα θέματα. Η οριστική υποβολή της φόρμας με τις απαντήσεις πρέπει να γίνει πριν το πέρας του χρόνου των 120 λεπτών της ώρας. 
Το 1ο Γυμνάσιο Σύρου – Πειραματικό για τον φετινό διαγωνισμό θα δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του, όπως επίσης θα δίνει προς δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δείγματα θεμάτων στο πνεύμα του επικείμενου διαγωνισμού. 

 

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο