Κινητικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο Game for health – Game for the future

Η Πολωνία υποδέχτηκε αποστολή του Νηπιαγωγείου Φολεγάνδρου

  • Πέμπτη, 7 Απριλίου, 2022 - 06:15

Την Πολωνία είχαν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Φολεγάνδρου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Erasmus+.

Το πρόγραμμα, με τίτλο «Game for health – Game for the future» («Παιχνίδι για την υγεία – Παιχνίδι για το μέλλον»), αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων μαθητών, σχετικά με την υγιεινή διατροφή, τη στοματική υγιεινή, τις τεχνικές χαλάρωσης, τη διαχείριση των συναισθημάτων και το περιβάλλον, ενώ στο πλαίσιο της συμμετοχής, έχουν πραγματοποιηθεί ταξίδια ήδη σε χώρες, τα σχολεία των οποίων επίσης συμμετέχουν, όπως η Ουαλία, η Ισλανδία και η Πολωνία.

Το Νηπιαγωγείο Φολεγάνδρου μαζί με το 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας συμμετείχαν στην τέταρτη κινητικότητα (21-25 Μαρτίου 2022) στην Πολωνία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.

Οι νηπιαγωγοί, κ.κ. Μπιρμπίλη Κατερίνα από το Νηπιαγωγείο Φολεγάνδρου και Άννα Παλαιοδήμου από το 4ο Νηπιαγωγείο Αρτέμιδας μετακινήθηκαν στο Κόνιν της Πολωνίας, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα.

Κατά την επίσκεψη, οι εκπαιδευτικοί από Ελλάδα, Ισλανδία, Ουαλία και Λετονία είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και παρακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Η υγεία των παιδιών είναι στα χέρια μας».

Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου υποδοχής καθώς και στη γύρω περιοχή και ήρθαν σε επαφή με την κουλτούρα και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Επίσης, όλοι οι εταίροι πήραν μέρος στη δράση αλληλεγγύης που οργάνωσε το σχολείο υποδοχής σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές της πόλης για τα παιδιά της Ουκρανίας προσφέροντας η κάθε χώρα σχολικά είδη.

Σημειώνεται, ότι η επόμενη κινητικότητα θα γίνει το Μάιο στην Αθήνα και το κλείσιμο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Φολέγανδρο.