ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΥΡΟΥ

“Ένα βιβλίο για την Ειρήνη - КНИГА МИРУ- A book about Peace”

  • Κυριακή, 10 Απριλίου, 2022 - 14:34

   Το ηλεκτρονικό βιβλίο “Ένα βιβλίο για την Ειρήνη - КНИГА МИРУ- A book about Peace” αποτελεί το παιδαγωγικό αποτέλεσμα ενός σχεδίου δράσης που εξελίχθηκε στο νηπιαγωγείο μας τον μήνα Μάρτιο.

   Το θέμα του βιβλίου  αναδύθηκε από τα ερωτήματα, τους προβληματισμούς και το ενδιαφέρον των παιδιών του νηπιαγωγείου μας για το ζήτημα του πολέμου. Την επιθυμία τους να μιλήσουν για την Ειρήνη.

Τα παιδιά μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας εκφράστηκαν με τα έργα και τα λόγια τους αποτυπώνοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, και συναποφάσισαν τη δημιουργία του ηλεκτρονικού βιβλίου και την αποστολή του στις οικογένειές τους, στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νησιού, της Ελλάδας, της  Ουκρανίας  και “όλων των χωρών”, για να διαβάσουν όλα τα παιδιά αλλά και οι “μεγάλοι” τα μηνύματά τους.

   Οι εκπαιδευτικοί, συντόνισαν και καθοδήγησαν τις εκπαιδευτικές δράσεις αξιοποιώντας ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, τραγούδια, ψηφιακό υλικό), μέσω διαθεματικής προσέγγισης. Κυρίως,  ενθάρρυναν το λόγο των ίδιων των παιδιών, τα  υποστήριξαν συναισθηματικά και με αβίαστο τρόπο λόγω των δυνατών εσωτερικών κινήτρων των μαθητών, καλλιεργήθηκε η δεξιότητα του ενεργού πολίτη που μετέχει με το έργο του στην ιστορική στιγμή της εποχής του και νιώθει την ανάγκη να παρέμβει με τη φωνή και τις πράξεις του. Να παρέμβει αλλάζοντας τα “κακώς κείμενα”, με το βλέμμα  στραμμένο σε ένα κόσμο Ειρηνικό και Δίκαιο.

   Συνεργάστηκαν και συμμετείχαν ενεργητικά και δημιουργικά τα παιδιά και των 2 τμημάτων του νηπιαγωγείου μας καθώς και το σύνολο των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας. Η δασκάλα των Αγγλικών μετέφρασε το περιεχόμενο του βιβλίου στην αγγλική γλώσσα, ενώ κάτοικος του νησιού μας η οποία κατάγεται από την Ουκρανία προσφέρθηκε και μετέφρασε το περιεχόμενό του στην ουκρανική γλώσσα.

Μπορείτε να διαβάσετε το ηλεκτρονικό βιβλίο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://read.bookcreator.com/L4xsBiKbUGZUN2968PHWd0D9vh92/qyXbcQs2RVae29gu0Ln23g 

 

“Αφιερώνουμε αυτό το βιβλίο σε κάθε παιδί σε όλες τις γωνιές της γης.

Με την ευχή να παίζει και να ονειρεύεται.

Να έχει όσα χρειάζεται και δικαιούται.

Να ζει σε ένα κόσμο Ειρηνικό και Δίκαιο

Και όσο για τους “μεγάλους”, ακούστε τη φωνή των παιδιών”.

 

Τα παιδιά, οι οικογένειές τους, και οι εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου Φοίνικα Σύρου