Το παζάρι του ειδικού δημοτικού σχολείου επέστρεψε και ζωντάνεψε την πλατεία Μιαούλη

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απουσίας λόγω κορωνοϊού, το παζάρι του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Ερμούπολης Σύρου, επίστρεψε με τις δημιουργίες των μαθητών του. Η καθιερωμένη ετήσια δράση του σχολείου, γέμισε χρώμα και χαμόγελα την πλατεία Μιαούλη το περασμένο Σάββατο και υποδέχτηκε φίλους και περαστικούς που το επισκέφτηκαν για να θαυμάσουν και να αγοράσουν τις χειροποίητες κατασκευές των παιδιών.

Η πανδημία επηρέασε πολύ και με πολλούς τρόπους τις  οικογένειες των μαθητών του ειδικού δημοτικού σχολείου, παρόλο που τα ειδικά σχολεία παρέμειναν ανοιχτά τον καιρό της πανδημίας, με μόνη εξαίρεση την περίοδο της πρώτης καραντίνας.  Όπως δήλωσε  στην “Κοινή Γνώμη” η διευθύντρια του ειδικού δημοτικού σχολείου Ερμούπολης Σύρου, Μαρία Νευροκοπλή: “Η πανδημία επηρέασε πολύ την ειδική αγωγή και τις οικογένειές της. Τα δικά μας σχολεία την προηγούμενη χρονιά, δεν έκλεισαν ούτε μια μέρα μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ακόμα κι έτσι όμως, ήταν πολύ δύσκολα διότι ασθένησαν πολλά παιδιά και οι δικοί μας ασθενείς, έχοντας και άλλα υποκείμενα νοσήματα, δυσκολεύονται περισσότερο. Οι οικογένειες  επλήγησαν και σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο και όλα αυτά τα προβλήματα που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, αντικατοπτρίζονται στα δικά μας παιδιά”. Η χρονιά που πέρασε ίσως ήταν η δυσκολότερη, συμπλήρωσε, διότι τα αποτελέσματα αυτών των δύο χρόνων, με όλες τις βίαιες αλλαγές που έφεραν στις ζωές μας, τώρα αρχίζουν και φαίνονται.

,Παρόλα αυτά, μαθητές και εκπαιδευτικοί κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, να δημιουργήσουν και να οργανώσουν το παζάρι τους με σκοπό να δώσουν μια οικονομική ανάσα στο σχολείο τους. Με την ελπίδα ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αλλά και με το όνειρο του πάγιου αιτήματός τους για τη δημιουργία ενός νέου ειδικού σχολείου που θα πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές , τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του ειδικού δημοτικού σχολείου Ερμούπολης Σύρου ζητούν τη στήριξη όλων μας για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να μπορέσουν να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.