Έκθεση φωτογραφίας του 1ου νηπιαγωγείου Ερμούπολης

  • Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2022 - 12:11

Οι μαθητές/τριες και οι νηπιαγωγοί του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης Σύρου σας προσκαλούν στην έκθεση φωτογραφίας – ζωγραφικής, με τίτλο «Ένα σπίτι για όλους», στον επιβατικό σταθμό του λιμένα της Ερμούπολης, από τις 11 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, «Ένα σπίτι για όλους», της σχολικής μας μονάδας, τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να γνωρίσουν και να αντιληφθούν τις βασικές ανάγκες των ανθρώπων και των ζώων (τροφή, στέγη, καθαρό νερό και αέρας, ασφάλεια, ύπνος, αγάπη, αίσθημα του ανήκειν, αποδοχή, αναγνώριση κ.α.).

Μέσα από διαθεματικές, βιωματικές δραστηριότητες και δράσεις, προσεγγίστηκαν οι ενότητες: το σπίτι μου (ήχοι, μυρωδιές, δωμάτια) , το Νηπιαγωγείο μου , η γειτονιά μου, είδη κτιρίων - αρχιτεκτονική και ιστορία των κτιρίων της Σύρου, πρόσβαση ΑμεΑ σε κτίρια, άστεγοι, πρόσφυγες, γνωριμία με επαγγέλματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και χτίσιμο σπιτιών.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των δράσεων μας, οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου μας βγήκαν βόλτα στην πόλη της Ερμούπολης και φωτογράφισαν κτίρια του παρελθόντος, πόρτες, παράθυρα, μπαλκόνια, αυλές σπιτιών.

Στη συνέχεια, εκτυπώσαμε τις φωτογραφίες τους και τα παιδιά ζωγράφισαν με διάφορα υλικά και τεχνικές…το άλλο τους καινούριο μισό!

«Σπίτι είναι η αγάπη»

«Το σπίτι είναι παιχνίδι»

«Σπίτι είναι η μαμά μου και ο μπαμπάς μου»

«Το σπίτι με ξεδιψά»

«Σπίτι είναι μουσική με ακουστικά»

Σπίτι είναι ένα σπίτι για Όλους…

 

Οι Νηπιαγωγοί: Άννα Φέρμελη, Χριστίνα Παπουτσάνη, Σοφία Σκουργιά

Χρυσάνθη Τσαϊρίδου, Κατερίνα Μαραγκού