Έκθεση ζωγραφικής του νηπιαγωγείου Φοίνικα Σύρου

  • Πέμπτη, 9 Ιουνίου, 2022 - 20:41

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΟΙΝΙΚΑ  ΣΥΡΟΥ

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ

«Τα πολύτιμα Λιβάδια Ποσειδωνίας»

Πλατεία Φοίνικα Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022,  ώρα 6.00μ.μ. – 9.00μ.μ.

  Η  σχολική μας μονάδα  συμμετείχε στην περιβαλλοντική δράση  Cyclades Posidonia Alert η οποία αποτελεί  μια κοινή ενημερωτική εκστρατεία- πρωτοβουλία του Cyclades Preservation Fund (CPF) και του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)  που υλοποιείται με την αρωγή του Seacology Foundation και του Edmiston Yachting, αλλά και με την υποστήριξη τοπικών οργανώσεων και αρχών των Κυκλάδων και στοχεύει στην ενημέρωση ως προς την σημαντικότητα των λιβαδιών Ποσειδωνίας για το οικοσύστημα και τις τοπικές κοινωνίες των Κυκλάδων, αλλά και την ανάγκη για υπεύθυνη αγκυροβολία των σκαφών αναψυχής, ώστε να προστατευθούν.

   Αξιοποιώντας το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό από τον φορέα CPF, τα παιδιά έμαθαν, ευαισθητοποιήθηκαν και αποφάσισαν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό ζωγραφικής «Ας ζωγραφίσουμε για τα πολύτιμα λιβάδια Ποσειδωνίας».

Συζήτησαν, πρότειναν, αντάλλαξαν ιδέες και επέλεξαν:

  • Υλικά και τεχνικές
  • Το θέμα του έργου τους
  • Το μήνυμά τους, το οποίο και έγραψαν

Με την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας Φοίνικα και του Συλλόγου Γονέων του νηπιαγωγείου μας, διοργανώνουμε υπαίθρια εικαστική  των έργων των παιδιών, την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, και ώρα 6.00μ.μ. – 9.00μ.μ.

   Σας προσκαλούμε για να μοιραστούμε μαζί σας την ομορφιά της παιδικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και τα περιβαλλοντικά μηνύματα των μικρών μαθητών/τριών του νηπιαγωγείου μας.

Οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, τα παιδιά και οι γονείς