Τα παιδιά γιόρτασαν την ειρήνη στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ

Εγκαινιάστηκε ο νέος αθλητικός χώρος στη μνήμη της Αθηνάς Μαρτίνου

Μια μεγάλη εορταστική συγκέντρωση διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, για να αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους. Ταυτόχρονα, έγιναν τα εγκαίνια του νέου αθλητικού χώρου “Αθηνά Μαρτίνου” και αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στον χορηγό Αθανάσιο Μαρτίνο.

Το νέο γήπεδο του σχολείου πλημμύρισε από κόσμο. Γονείς και συγγενείς των παιδιών αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και της εκκλησίας, τίμησαν με την παρουσία τους τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ και απόλαυσαν μια ευχάριστη και συγκινητική βραδιά που περιείχε τραγούδι, χορό, και πολλές μικρές εκπλήξεις.

Αλληλεγγύη, συνεργασία, αυτοεκτίμηση και κοινωνική ευαισθησία”

Ο γενικός διευθυντής των εκπαιδευτηρίων, Διονύσιος Μεσσάρης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και έβγαλε έναν σύντομο λόγο για αυτήν την ξεχωριστή ημέρα στην οποία οι πρωταγωνιστές, όπως είπε, ήταν τα παιδιά: “Το σχολείο μας, για 120 χρόνια βρίσκεται κοντά στη κοινωνία και μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία Δελασάλ στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο, αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Δεν παρέχουν απλά εκπαίδευση αλλά καθημερινά προσπαθούν να μυήσουν τα παιδιά σε έναν άλλο τρόπο ζωής, με αλληλεγγύη, συνεργασία, αυτοεκτίμηση, κοινωνική ευαισθησία, με τις αξίες του ιδρυτή μας Ιωάννη- Βαπτιστή- Δελασάλ και τις χριστιανικές αξίες. Στην κατεύθυνση αυτών των αξιών, η σημερινή γιορτή είναι αφιερωμένη στην ειρήνη”. Ο κος Μεσσάρης αναφέρθηκε και στον λόγο που η σχολική χρονιά που μόλις τελείωσε, ήταν ξεχωριστή και για τον ίδιο: “ Συμπληρώνω σαράντα χρόνια από τότε που διορίστηκα σαν εκπαιδευτικός. Νιώθω ευτυχής σήμερα που μπορώ με τους συνεργάτες μου να πραγματώνω όνειρα μιας ζωής. Στα εγκαίνια του γυμνασίου, όταν έγιναν πριν τρία χρόνια, σας είχα πει ότι για αυτό το σχολείο θα δώσω και την ψυχή μου. Τώρα, ίσως καταλαβαίνετε ότι το εννοώ. Όμως, την ψυχή μου δεν τη δίνω μόνο εγώ. Τη δίνουν όλοι οι συνάδελφοι που είμαστε μαζί. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό αλλά η αγάπη μας για όλα τα παιδιά είναι ίδια. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τα παιδιά σας και ό,τι σημαντικότερο έχετε”.

Στη μνήμη της Αθηνάς Μαρτίνου εγκαινιάστηκε ο νέος αθλητικός χώρος

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο κος Μεσσάρης, αφού ευχαρίστησε όσους στηρίζουν με κάθε τρόπο τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ, κάλεσε τον αδερφό ηγούμενο της μονής Αγίου Γεωργίου και μέλος του συμβουλίου της Λασαλιανής εκπαιδευτικής αποστολής στην Ελλάδα, Φρερ Μάριο Καπέλλα, για να απονείμει τιμή στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, χορηγό του σχολείου και του νέου αθλητικού χώρου. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Γεώργιος Παγώνης, διευθυντής της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ εκπρόσωπος του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Ο νέος αθλητικός χώρος, ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία και την αναβάθμιση των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ, πήρε το όνομά του και αφιερώθηκε στην εκλιπούσα θυγατέρα του κ. Μαρτίνου, Αθηνά Μαρτίνου.

"Αναζητώντας την Ειρήνη”

Η εορτή λήξης συνεχίστηκε με τραγούδια και σκετς των παιδιών, περνώντας στους θεατές σημαντικά μηνύματα, στο τέλος μιας χρονιάς που στιγματίστηκε από τη φρίκη του πολέμου. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, σταθερό στήριγμα των μαθητών σε κάθε τους βήμα, βρίσκονταν δίπλα τους να τα εμψυχώνουν καθ’όλη τη διάρκεια της γιορτής. Χαρίζοντας στιγμές γέλιου και συγκίνησης, τα παιδιά κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού και δακρυσμένα αποχαιρέτησαν μια ακόμα σχολική χρονιά που τους χάρισε σημαντικά εφόδια για το μέλλον.