ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου: Σε κλίμα συγκίνησης ο αγιασμός της θεμελίωσης του νέου κτιρίου για το Λύκειο

Τη συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου έρχεται να επισφραγίσει η λειτουργία και του Λυκείου, ο αγιασμός για τη νέα κτιριακή υποδομή του οποίου, πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό κλίμα σήμερα το πρωί, στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο μίας λιτής εκδήλωσης για τον αγιασμό του νέου κτιρίου που ευλόγησε ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, Διονύσης Μεσσάρης μίλησε για τη δυναμική πορεία ανάπτυξης, σημειώνοντας πως η δημιουργία του νέου κτιρίου αποτελεί μία ιστορική και σημαντική στιγμή για τη λειτουργία τους.

Πλαισιωμένος από μία ισχυρή ομάδα εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού, ο κ. Μεσσάρης αναφέρθηκε σε όλα τα βήματα εξέλιξης των Εκπαιδευτηρίων, προς κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών της Σύρου που επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτά, προκειμένου να λάβουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση.

Η λειτουργία του Λυκείου, έρχεται σε συνέχεια της δημιουργίας - προ τριετίας – του Βαμβακάρειου Γυμνασίου Σύρου, καθώς όμως και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και της πρότυπης φροντιστηριακής δομής ΣΥΝ ΔΕΛΑΣΑΛ, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Σχολείου, οι οποίες στηρίζουν ολόπλευρα την εκπαιδευτική πρόοδο των νέων. Πλέον, τα Εκπαιδευτήρια καλύπτουν όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας).

Στη σεμνή εκδήλωση της θεμελίωσης του νέου κτιρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο Καθολικός Επίσκοπος, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ξενοφών Βαμβακερός και ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης.

Επιπλέον, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, μέλη της Καθολικής Κοινότητας και ιερείς, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Σύρου, ο πρόεδρος και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου αλλά και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου.

Σημειώνεται πως ο Διονύσης Μεσσάρης διάβασε το μήνυμα του μεγάλου δωρητή του Γυμνασίου Σύρου, Βασίλη Βαμβακάρη για την εξέλιξη του Λυκείου, ενώ ευχαρίστησε ονομαστικά το σύνολο των ανθρώπων που έχουν στηρίξει την ανάπτυξη του νέου κτιρίου για τη λειτουργία των Λυκειακών τάξεων.

Όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.