Με δυναμικό ρυθμό η εξέλιξη των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου καθώς αναπτύσσεται ήδη το νέο κτίριο για τη λειτουργία των τάξεων του Λυκείου

Ισχυρά “θεμέλια” για ποιοτική εκπαίδευση των νέων

Χθες ο αγιασμός των θεμελίων από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου

Με “πυξίδα” την πρόοδο προς όφελος των μαθητών της πρωτεύουσας των Κυκλάδων πορεύονται και αναπτύσσονται με δυναμικό ρυθμό τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, στα οποία λειτουργούν ήδη Λυκειακές τάξεις, οι οποίες προσεχώς θα φιλοξενηθούν στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο αγιασμός των θεμελίων της νέας κτιριακής υποδομής πραγματοποιήθηκε χθες, σε συγκινητικό κλίμα, καθώς οι νέοι μαθητές που επιλέγουν να φοιτήσουν στα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία ποιοτική εκπαίδευση στο σύνολο των βαθμίδων και να “χτυπήσουν” υψηλούς στόχους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έχοντας όλα τα εφόδια για την επιτυχία.

Η πολύτιμη παρακαταθήκη των Φρερ που έχει περάσει στην εκπαιδευτική και διοικητική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για μία ουσιαστική και πολύπλευρη εξέλιξη των νέων παιδιών, ώστε με τη σειρά τους να αποτελέσουν πολύτιμα μέλη της μελλοντικής κοινωνίας.

Σε συνέχεια της ανάπτυξης του Βαμβακάρειου Γυμνασίου Σύρου προ τριετίας, καθώς όμως και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και της πρότυπης φροντιστηριακής δομής ΣΥΝ ΔΕΛΑΣΑΛ στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων, έρχεται το νέο κτίριο του Λυκείου.

Ο αγιασμός των θεμελίων έγινε από τον Καθολικό Επίσκοπο, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου, ενώ στη λιτή εκδήλωση, μίλησε για τα βήματα προόδου των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, ο Γενικός Διευθυντής, Διονύσης Μεσσάρης και ακολούθως, απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ξενοφών Βαμβακερός και ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης.

Επιπλέον, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, μέλη της Καθολικής Κοινότητας και ιερείς, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Σύρου, ο πρόεδρος και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου αλλά και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου. Τα μηνύματά τους έστειλαν τόσο ο μεγάλος δωρητής του Βαμβακάρειου Γυμνασίου, Βασίλης Βαμβακάρης, όσο και οι κυβερνητικοί βουλευτές, Γιάννης Βρούτσης και Φίλιππος Φόρτωμας.

Δ. Μεσσάρης: Ιστορική στιγμή για τα Εκπαιδευτήρια

Σε αισιόδοξο τόνο για την εξέλιξη των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου μίλησε ο Διονύσης Μεσσάρης, απευθυνόμενος στους παριστάμενους. “Ευχαριστούμε που είστε σε μία ιστορική και σημαντική στιγμή για τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ. Θέλω να μεταφέρω και τις ευχαριστίες όλης της Λασαλιανής κοινότητας η οποία είναι πολύ μεγάλη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και πολύ μεγαλύτερη σε όλον τον κόσμο. Η ίδρυση ενός σχολείου αποτελεί ίσως το σημαντικότερο γεγονός και μάλιστα σε ένα μικρό μέρος που το σχολείο είναι κάτι μοναδικό. Πριν τρία χρόνια στα εγκαίνια του Γυμνασίου, είχα πει ότι θα δώσω και την ψυχή μου γι αυτό το σχολείο, γι αυτά τα παιδιά. Σήμερα θα σας το λέω διαφορετικά. Δίνουμε την ψυχή μας σε αυτό το σχολείο και γι αυτά τα παιδιά. Η ομάδα του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού έχει μεγαλώσει πολύ και όλοι μαζί δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για τα παιδιά και το σχολείο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γενικός Διευθυντής, περιγράφοντας συνοπτικά την ποιότητα του έργου που παρέχεται στους νέους μαθητές.

“Μερικές λέξεις μόνο θέλω να μείνουν χαραγμένες στο μυαλό σας. Ποιότητα, σχεδιασμός, εθελοντισμός, αξίες που κληρονομήσαμε, αξιολόγηση. Και πρέπει να ευχαριστήσω και τους σχολικούς μας συμβούλους γιατί το σχολείο μας με την τελευταία αξιολόγηση που έγινε για το Γυμνάσιο και το Λύκειο, πήρε άριστα σε όλους τους τομείς” πρόσθεσε ο ίδιος, περιγράφοντας τα τελευταία βήματα σημαντικής προόδου που έχουν καταγράψει τα Εκπαιδευτήρια.

“Σήμερα το σχολείο διαθέτει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και επιπλέον, φροντιστηριακή δομή για την εισαγωγή των παιδιών σε Ανώτατες Σχολές, φροντιστήριο ξένων γλωσσών, κέντρο συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού. Θερινό σχολείο με μεγάλη επιτυχία, αθλητικούς και πολιτιστικούς ομίλους, ζώνη δημιουργικής απασχόλησης” ανέφερε, ενώ εστιάζοντας στη δημιουργία και λειτουργία του Λυκείου, πρόσθεσε τα ακόλουθα: “Τολμήσαμε την ίδρυση του Λυκείου που είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και θα λειτουργήσει με άριστο προσωπικό για όλες τις κατευθύνσεις και τα επιστημονικά πεδία. Συμπληρωμένο με την πρότυπη φροντιστηριακή δομή μας ΣΥΝ ΔΕΛΑΣΑΛ, το Λύκειο θα παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη στα παιδιά μέχρι την ενηλικίωσή τους και την επίτευξη των ακαδημαϊκών στόχων τους”.

Ο κ. Μεσσάρης εξήγησε πως στη σημαντική αυτή αποστολή είναι πολύ ουσιαστικό να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. “Τώρα θεμελιώνουμε το Λύκειο στο κομμάτι το κτιριακό. Έχουμε θεμελιώσει ήδη όμως το κομμάτι το εκπαιδευτικό και το γνωστικό – παιδαγωγικό” εξήγησε, αναφέροντας τέλος το σύνολο των προσώπων και των πλευρών που έχουν συμβάλλει σε όλα αυτά τα βήματα εξέλιξης, με ιδιαίτερη αναφορά στον Βασίλη Βαμβακάρη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μεσσάρης ευχαρίστησε τους μηχανικούς Θάνο Φώσκολο, Λεονάρδο Ρούσσο, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Αποφοίτων, Γιώργο Βακόνδιο, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο και την πρόεδρο του ΣΥΛΕΑ, Σταυρούλα Κανελλοπούλου, τον πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής, Πέτρο Ρηγούτσο, όλους τους Γενικούς Διευθυντές των Λασαλιανών Σχολείων στην Ελλάδα για τη σημαντική συμβολή τους στην ανέγερση του κτιρίου. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει εκείνους που έχουν αναλάβει την κατασκευή του Λυκείου (ΑΦΟΙ Καρυοφυλλίδη).

“Εύχομαι να μας παραδώσουν ένα “κόσμημα” όπως και το Γυμνάσιο. Καλοστέριωτο” ευχήθηκε με συγκίνηση ο Γενικός Διευθυντής.