Ανασκόπηση 2022

Ο χρόνος που κύλησε στην παιδεία

  • Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, 2023 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 3 Ιαν. 2023 - 11:00

Ιανουάριος

14/1: Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ΓΕΛ Σύρου και του ΕΠΑΛ Σύρου προχωρά ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, ενόψει της κακοκαιρίας Διομήδης, καθώς τα σχολικά κτίρια δεν έχουν θέρμανση.

17/1: Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων της εκπαιδευτικής κοινότητας, με κύριο αίτημα την επανεξέταση των συνθηκών του ανοίγματος των σχολείων εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, σχετικά με τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές από το Γενικό Λύκειο Σύρου και το Επαγγελματικό Λύκειο Σύρου, αποφάσισαν την κατάληψη των σχολικών μονάδων.

20/1: Μαθητική πορεία των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Σύρου, των οποίων οι μαθητές διεκδικούν την ικανοποίηση μίας σειράς αιτημάτων για ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον, την ίδια στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

27/1: Το ΕΠΑΛ Σύρου τελεί ξανά υπό κατάληψη, βάσει των αιτημάτων που είχαν διατυπωθεί και κατά την προηγούμενη κινητοποίηση των μαθητών (επιπλέον μέτρα πρόληψης της διασποράς του Covid-19, χωρίς την επιβάρυνση των μαθητών και οικογενειών τους, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, κατάργηση των περιορισμών επιλογής τμημάτων της Γ'βάθμιας εκπαίδευσης στο μηχανογραφικό κλπ).

Μάρτιος

14/3: Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, αποτελούμενη από 8 μαθητές και μαθήτριες και 2 εκπαιδευτικούς, συμμετείχε στη τρίτη διά ζώσης κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ «Healthy Styles – Pathways for Life» στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, με συμμετοχή σχολείων από την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Ισπανία.

Μάιος

26/5: Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Βάρης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUSPLUS+, με θέμα “Children in action against climate change. Let children open tο the world”.

29/5: Μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του νησιού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ αλλά και της επιτροπής ΣΣΠΑΕ που γνωμοδότησε θετικά, ώστε να μετατραπεί το μοναδικό ΕΠΑΛ του νησιού σε «ΠΡΟΤΥΠΟ».

Ιούνιος

01/6: Τελετή καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής μεταπτυχιακών τίτλων και διπλωμάτων του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, στο θέατρο Απόλλων.

05/6: Ημερίδα “Ένα σχολείο ανοιχτό: προσβασιμότητα – συμπερίληψη – καλλιέργεια αξιών και δεξιοτήτων ζωής” από το 4ο πειραματικό δημοτικό σχολείο Ερμούπολης.

15/6: Μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου για να αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά οι μικροί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους. Ταυτόχρονα, έγιναν τα εγκαίνια του νέου αθλητικού χώρου “Αθηνά Μαρτίνου” και αποδόθηκε τιμητική πλακέτα στον χορηγό Αθανάσιο Μαρτίνο.

16/6: Βράβευση πέντε μαθητών του Γενικού Λυκείου Σύρου και των εκπαιδευτικών τους, οι οποίοι διακρίθηκαν με το πρώτο βραβείο του μαθητικού διαγωνισμού "Τα νησιά μας, φάροι βιώσιμης ανάπτυξης", στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, που διοργάνωσε το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ.

17/6: Eγκαίνια του κέντρου εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία Σύρου – Ερμούπολης (ΚΕ.ΠΕ.Α.) στην έπαυλη Τσιροπινά.

28/6: Ανακοίνωση βαθμολογιών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2022.

Ιούλιος

28/7: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Αύγουστος

2/8: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε 8.487 μόνιμους διορισμούς σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σεπτέμβριος

12/9: Παρουσία γονέων και χωρίς περιοριστικά μέτρα πραγματοποιήθηκε μετά από 2 χρόνια ο αγιασμός στα σχολεία που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του νέου σχολικού έτους και την επιστροφή στα θρανία.

20/9: Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή των βραβείων και των αναμνηστικών για τα δύο εθνικά βραβεία που κέρδισε το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου σε διαγωνισμούς eTwinning έργων.

Οκτώβριος

03/10: Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα της Παιδικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις για παιδιά.

10/10: Η ΚΟΙΝΣΕΠ Κυκλάδων σε συνεργασία με το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σύρου, διοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση - βιωματικό εργαστήριο, για το πρόγραμμα COMPUSEL το οποίο στοχεύει να βελτιώσει τις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

10/10: Το ΓΕΛ Σύρου ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα Copnat διοργανώνει την 2η συνάντηση κινητικότητας του προγράμματος με θέματα για την Οργανική Γεωργία - Κυκλική Οικονομία, Μεσογειακό οικοσύστημα - προστατευμένες περιοχές Natura 2000 της Σύρου και Γυάρου, Βιώσιμες τροφές- Αειφόρα παραγωγή τροφίμων.

Νοέμβριος

04/11: Πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Απόλλων η τελετή καθομολόγησης και απονομής διπλωμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

06/11: Ξεκινούν διαδικτυακά εργαστήρια του Κέντρου Πρόληψης «ΘΗΣΕΑΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» με στόχο την καλύτερη κατανόηση της φάσης της εφηβείας μέσα από το μοίρασμα συναισθημάτων, σκέψεων και προβληματισμών.

Δεκέμβριος

14/12: Αίτημα των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Κυκλάδων για μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε όλες και όλους τις/τους εκπαιδευτικούς

Ετικέτες: