Το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας στους Αγώνες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 της WROhellas

  • Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023 - 09:44

Το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας Σύρου συμμετείχε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στους Περιφερειακούς Αγώνες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023 της WROhellas , που έλαβαν χώρα στα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Η πόλη που ονειρεύομαι – Η έξυπνη πόλη».

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας παρουσίασαν στο κοινό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση ,το έργο τους με τον τίτλο «Μικροί ξεναγοί της γειτονιάς μας με Qr κώδικες». Στόχος αυτής της δράσης είναι η ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της τεχνολογίας.

Η δημιουργία αυτού του έργου ήταν αποτέλεσμα ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάστηκε από τις υπεύθυνες νηπιαγωγούς του σχολείου και αφορούσε τη γνωριμία των παιδιών με το χωριό της Ποσειδωνίας και την ιστορία των «αρχοντικών» σπιτιών και κτιρίων της. Γι ΄ αυτό το λόγο, τα παιδιά αφού περπάτησαν στο χωριό, παρατήρησαν , άκουσαν και έμαθαν πληροφορίες για τα αρχοντικά σπίτια και κτίρια, τα αποτύπωσαν όλα αυτά στο έργο που παρουσίασαν. Πάνω σε μία τρισδιάστατη μακέτα, που αναπαριστά τη γειτονιά του σχολείου τους, προγραμμάτισαν το ρομποτάκι Bee- Bot να κάνει μία εικονική διαδρομή από το Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας έως την Έπαυλη Τσιροπινά, σταματώντας σε σημεία - σταθμούς , που αναπαριστούν κτίρια πλούσιας αρχιτεκτονικής δομής και ιστορικής σημασίας. Σε κάθε έναν από αυτούς τους σταθμούς είχαν τοποθετήσει Qr κώδικες με πληροφορίες ,που δίνουν οι «μικροί ξεναγοί» για τα κτίρια αυτά , μέσω μίας έξυπνης εφαρμογής.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την κ. Φρέρη Ρόζα που βοήθησε στη συλλογή πληροφοριών και συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα.

Οι υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί του προγράμματος

Ευγενία Φοράδη και Βασιλική Παπατσίμπα