Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Τριετής υποτροφία για έναν μαθητή από τη Νάξο

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης δίνει την δυνατότητα σε έναν μαθητή από τη Νάξο να διεκδικήσει μία πλήρη υποτροφία για το Επαγγελματικό Λύκειο της. Αυτή η προσφορά πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών για μαθητές και αυτή τη φορά, η επιλογή θα γίνει από έναν μαθητή ή μαθήτρια της Νάξου. Η συγκεκριμένη υποτροφία αφορά 3 χρονιές φοίτησης στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠ.ΑΛ.) και όποιος μαθητής επιλεγεί θα είναι οικότροφος στο campus της σχολής.

Α. Αγγελίδης: “Η υποτροφία περιλαμβάνει πλήρη φοίτηση, με σπουδαίες, διαμονή και σίτιση”

Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Άγγελος Αγγελίδης, μίλησε στην “Κοινή Γνώμη” για την συγκεκριμένη υποτροφία και τη δυνατότητα που δίνεται στους μαθητές της Νάξου, “Η υποτροφία αφορά 3 χρόνια στο επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και περιλαμβάνει πλήρη φοίτηση, με σπουδαίες, διαμονή και σίτιση. Η διορία δηλώσεων συμμετοχής, είναι μέχρι τις 30 Απριλίου και αφορά μαθητή ή μαθήτρια από τη Νάξο. Στην ερώτηση γιατί από τη Νάξο, δεν υπάρχει απάντηση.  Προφανώς αυτός που θέλησε να κάνει την συγκεκριμένη δωρεά, επέλεξε ο μαθητής ή μαθήτρια να είναι από το συγκεκριμένο νησί. Για παράδειγμα πριν από ένα μήνα είχε δοθεί υποτροφία για έναν μαθητή από την Χίο αλλά εκεί γνωρίζαμε τον δωρητή, που ήταν το Ίδρυμα Τσάκος. Σε αυτή την περίπτωση δεν γνωρίζουμε.”

Σε ότι αφορά τους λόγους για τους οποίους ο κ. Αγγελίδης, προτείνει σε κάποιο παιδί, να διαλέξει τη συγκεκριμένη σχολή για οποιοδήποτε στάδιο της μαθητικής ή φοιτητικής ζωής του, αναφέρει, “Αποτελούμε τον μοναδικό εκπαιδευτικό οργανισμό, μη κρατικό στη χώρα,  του παρέχει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, δύο Λύκεια,  ΙΕΚ,  το Perrotis College στα προπτυχιακά και το Perrotis College στα μεταπτυχιακά. Με λίγα λόγια, έχουμε όλους τους κρίκους στην αλυσίδα της εκπαίδευσης. Είναι ένα μοναδικό σχολείο, πάνω στον αγροδιατροφικό τομέα, το πιο ιστορικό στη χώρα που έχει συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου στα Βαλκάνια και όχι μόνο στην Ελλάδα. Είναι ένα σχολείο πρότυπο και το μοναδικό σχολείο που έχει εκπαιδευτικό αγρόκτημα και παράγει προϊόντα, η πώληση των οποίων ενισχύει το πρόγραμμα υποτροφιών. Στην ουσία τα χρήματα γυρίζουν πίσω για να σπουδάσουν τα παιδιά.”

Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΠ.ΑΛ.

Το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι ένα σύνθετο και απαιτητικό σχολείο. Συνδυάζει την παροχή γενικής εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα προσφέρει επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Γεωπονίας, των Τροφίμων και του Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα σπουδών χωρίζεται σε δύο ζώνες, την πρωινή και την απογευματινή και περιλαμβάνει:

    • Μαθήματα αναλυτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Θεωρητικά και Εργαστηριακά)

    • Δημιουργικές εργασίες και παραγωγή προϊόντων οικοτεχνίας

    • Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αγροδιατροφικές επιχειρήσεις

    • Πρακτική άσκηση στο Εκπαιδευτικό Αγρόκτημα

    • Project επιχειρηματικότητας 

    • Εργαστηριακά μαθήματα φυσικών επιστημών (πειράματα με φυσικά υλικά)

    • Ενισχυτική διδασκαλία αγγλικής γλώσσας

Ιστορία & Αποστολή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Αποστολή του ιδρύματος είναι να εκπαιδεύσει νέους και ενήλικες, ώστε να καταρτισθούν επαγγελματικά στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της γεωργίας, του περιβάλλοντος και των επιστημών ζωής. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1904 στη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του πληθυσμού της Ελλάδος και των Βαλκανίων.

Ως το τριτοβάθμιο τμήμα της το Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences προετοιμάζει τους σπουδαστές του να αναλάβουν ηγετικές θέσεις στη διοίκηση επιχειρήσεων αγροδιατροφικού τομέα, την τεχνολογία τροφίμων, τη γεωργία ακριβείας και τη διατήρηση φυσικών πόρων. Το Perrotis College ιδρύθηκε το 1996 μέσω μια δωρεάς της κας Αλίκης Περρωτή στη μνήμη του συζύγου της Δημήτρη Περρωτή.