Το νέο κτήριο του Βαμβακάρειου Λυκείου παραδόθηκε στην κοινωνία της Σύρου

  • Τρίτη, 25 Απριλίου, 2023 - 06:15

Τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν στην προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών για την εισαγωγή τους στις ανώτατες σχολές μέσω του νέου πιεστικού και δαιδαλώδους συστήματος εισαγωγής, θεωρούν σημαντική τη λειτουργία ενός ποιοτικού λυκείου το οποίο συμπληρώνεται με μια ολοκληρωμένη υποστηρικτική φροντιστηριακή δομή, με σκοπό τη στήριξη και ενδυνάμωση κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Σε αυτό το πλαίσιο, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου, εγκαινιάστηκαν οι σύγχρονες και ποιοτικές υποδομές του Νέου Λυκείου το οποίο επιθυμεί να καλύψει όλες τις μαθησιακές και συμβουλευτικές ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου ενώ φιλοδοξεί να αλλάξει γενικότερα το τοπίο της εκπαίδευσης στη Σύρο.

Ένα νέο σχολείο, ένας νέος τρόπος ζωής

Πιο αναλυτικά, το Νέο Λύκειο προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριές του:

  • Συμβουλευτική και εμψύχωση με ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών.

  • Λειτουργία Α,Β,Γ Λυκείου με ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα στα βασικά μαθήματα.

  • Συνεργασία με άριστο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό.

  • Ενισχυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα για την προετοιμασία των εξετάσεων στην τράπεζα θεμάτων.

  • Παροχή νέου κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού.

  • Προετοιμασία για τις εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

  • Συνδυασμός Σχολικής δομής και φροντιστηριακής δομής ώστε κάθε ώρα να είναι αποτελεσματική , αποδοτική και ποιοτική.

  • Αξιοποίηση όλων των ωρών με συγκεκριμένα σχέδια μαθημάτων ενταγμένων στο συνολικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό προγραμματισμό μας.

  • Δικτύωση με τα τρία Λύκεια των Εκπαιδευτηρίων Δελασάλ (Αθήνα – Πειραιά –  Θεσσαλονίκη) και αξιοποίηση της τεράστιας εμπειρίας που υπάρχει.

  • Δικτύωση με τις εκπαιδευτικές δομές Δελασάλ σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα για σπουδές στη Γαλλία.

Παράλληλα, στο φροντιστήριο ΣΥΝΔελασάλ προσφέρεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών εμπλουτισμένο με διαγνωστικά τεστ, αντικειμενική αξιολόγηση, εξατομικευμένη στήριξη και μεθοδολογία, που θα επιτρέπουν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες να προχωρούν στην ύλη της επόμενης τάξης και να εργάζονται αποτελεσματικά πάνω στις αδυναμίες που ενδέχεται να εντοπιστούν. Επιπλέον, τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου παρέχουν ευκαιρίες για την παροχή υποτροφιών σε μαθητές και μαθήτριες που διακρίνονται για την επιμέλειά τους και επιθυμούν να φοιτήσουν στο Λύκειο.

Τέλος, το Νέο Λύκειο διαθέτει επίσης, πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς χώρους και αίθουσες εξοπλισμένες με κάθε σύγχρονο μέσο διδασκαλίας, καθώς και άνετο χώρο πάρκινγκ για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών και τη διευκόλυνση των γονέων. Όπως επισημαίνεται από τους υπευθύνους των εκπαιδευτηρίων, το Λύκειο των εκπαιδευτηρίων Δελασάλ, σε συνδυασμό με τη φροντιστηριακή δομή, αποτελούν την οικονομικότερη και ποιοτικότερη επιλογή για την εκπλήρωση των στόχων κάθε μαθητή και μαθήτριας.

Η σωστή εκπαίδευση το σημαντικότερο εφόδιο για το μέλλον

Τα Εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ προσφέρουν ολοκληρωμένη εκπαιδευτική δομή, από βρεφονηπιακό σταθμό μέχρι και Λύκειο, φροντιστήριο, κέντρο ξένων γλωσσών και θερινό σχολείο.

Βασικοί άξονες υποστήριξης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου αποτελούν:

Α. Η μαθησιακή υποστήριξη των μαθητών θέτοντας βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους, οργανώνοντας τη μελέτη ανάλογα με τον ατομικό τύπο μάθησης, παρέχοντας εξατομικευμένα προγράμματα και βοηθώντας τον μαθητή να κατανοήσει τον δικό του τρόπο γνώσης και σκέψης.

Β. Η συμβουλευτική υποστήριξη μαθητών: Προσφέρονται στρατηγικές αποτελεσματικής μελέτης και προετοιμασίας για τις εξετάσεις, εθίζοντας τον μαθητή στην ορθή οργάνωση και διαχείριση του χρόνου και του χώρου του, την αντιμετώπιση του άγχους και την εσωτερική ή εξωτερική κινητοποίησή του.

Γ. Η συμβουλευτική υποστήριξη οικογένειας: Με δεδομένο ότι οι μαθητές/τριες διανύουν την εκρηκτική περίοδο της εφηβείας τους, επιχειρείται συχνή επικοινωνία με τους γονείς, ώστε να επιλυθούν κάθε είδους εντάσεις που θα διαταράξουν το θετικό κλίμα μελέτης.

Δ. Η επαγγελματική σταδιοδρομία: Μέριμνα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών /τριών του σχολείου.

Εμπιστοσύνη και ποιότητα

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ πρωτοδημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών που οι οικογένειές τους ανήκαν σε μη προνομιούχες οικονομικά και κοινωνικά τάξεις χωρίς δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση. Σήμερα, μετά από 120 χρόνια στη Σύρο και 350 χρόνια σε όλο τον κόσμο, τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ , ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, συνεχίζουν ακάθεκτα την επιτυχημένη πορεία τους προσπαθώντας να βρίσκονται σταθερά στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης. Αξιοποιώντας τις πρακτικές και τις διαδικασίες ολικής ποιότητας δίνουν ευκαιρίες και προωθούν την κριτική σκέψη, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφορών, την προσωπική αριστεία, την αξιακή παιδεία και ποιοτική εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, ώστε όλοι οι μαθητές και μαθήτριες να βελτιώνουν την αυτοεκτίμησή τους και να πετυχαίνουν από μικρές καθημερινές νίκες μέχρι μεγάλους και σημαντικούς στόχους της ζωής τους.

"Όσα είναι τα παιδιά τόσοι είναι και οι δρόμοι"

Τα εκπαιδευτήρια Δελασάλ πρεσβεύουν ότι κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Αναγνωρίζοντας πως τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται προσήλωση, επιμονή, σκληρή δουλειά και μέθοδο, βρίσκονται σταθερά δίπλα στα παιδιά και στις ανάγκες τους, συνοδεύοντάς τα μέχρι την ενηλικίωσή τους, τροφοδοτώντας τα με νέες ιδέες και στηρίζοντάς τα ώστε να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους και να δημιουργήσουν τη δική τους ζωή. Βασικός σκοπός τους είναι να "δημιουργήσουν" ευτυχισμένα παιδιά και αυριανούς ευτυχισμένους πολίτες που θα βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα στην κοινωνία. Θεωρώντας δεδομένο το ότι η πραγματική ωρίμανση, ισορροπία, αυτονομία, αυτοεκτίμηση, κοινωνική και εργασιακή ένταξη έρχονται μέσα από δύσκολους δρόμους που χρειάζονται στήριξη, υπομονή και επιμονή, η ποιότητα και το περιβάλλον εκπαίδευσης αποτελούν τις σημαντικότερους παραμέτρους για την επίτευξη αυτών των στόχων.