Διάθεση θέσεων μαθητείας από δημόσιους φορείς της Σύρου

  • Δευτέρα, 7 Αυγούστου, 2023 - 13:55

Ανακοινώνεται ότι η προσφορά θέσεων για το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» περιόδου 2023-2024 από Δημόσιους Φορείς για Πτυχιούχους ΕΠΑ.Λ έχει ολοκληρωθεί και οι διαθέσιμες θέσεις έχουν διαμορφωθεί ως εξής (αναμένεται ο τελικός έλεγχος και η έγκριση) :

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΦΟΡΕΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ-ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

3

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ - ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ

ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

3

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ - ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ

2

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ - ΒΑΡΔΑΚΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΙΟ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

1

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Ερμούπολη)

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

2

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (Ερμούπολη)

ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ

1

"Καλούμε τους Πτυχιούχους ΕΠΑ.Λ των παραπάνω ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας για το έτος 2023–24, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, επικοινωνώντας με το ΕΠΑ.Λ Σύρου τηλ.2281087835 κάθε Πέμπτη 9.00 –12.30 (ημέρα εφημερίας του σχολείου), ή ηλεκτρονικά μέσω email στο epalsyros@gmail.com γνωστοποιώντας το αίτημά τους μαζί με τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, email, έτος αποφοίτησης/απόκτησης Πτυχίου).

Το Μεταλυκειακό έτος –Τάξη μαθητείας συνδυάζει την εκπαίδευση στο σχολείο (1 ημ./εβδ.) με την κατάρτιση στον εργασιακό χώρο (4ημ./εβδ.), ρυθμίζεται από τη νομοθεσία και βασίζεται σε Σύμβαση Μαθητείας που υπογράφεται ανάμεσα στον μαθητευόμενο και τον εργοδότη και θεωρείται από τον Διευθυντή του ΕΠΑ.Λ. Προβλέπεται αμοιβή (95% του νόμιμου κατώτατου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη) και ασφάλιση. Τα εργαστηριακά μαθήματα μπορούν να ξεκινήσουν από 1η Οκτωβρίου, ενώ η περίοδος μάθησης στον εργασιακό χώρο είναι από 1η Οκτωβρίου έως την 31η Αυγούστου. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου μαθητείας, ακολουθεί το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης και εξετάσεις στον ΕΟΠΠΕΠ, που οδηγούν στην αναβάθμιση του πτυχίου σε επίπεδο 5 (αντίστοιχο των Δ.ΙΕΚ). Απευθύνεται σε αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχουν στην κατοχή τους Απολυτήριο και Πτυχίο ΕΠΑ.Λ ή ισότιμο και δεν έχουν προηγούμενη συμμετοχή σε πρόγραμμα μαθητείας. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας.

Δείτε το σύντομο οδηγό για τους μαθητευομένους. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Συντονίστρια της Μαθητείας στην ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου (Κα Α. Σκυλάκου) στο τηλέφωνο 2281080617 και email: mathiteianapde@sch.gr και με το ΕΠΑ.Λ Σύρου στο τηλέφωνο 2281087835 (κάθε Πέμπτη 9.00 –12.30) και στο email : epalsyros@gmail.com. Επίσης μπορούν να επισκεφθούν τις ιστοσελίδες https://e-mathiteia.minedu.gov.gr και www.epalsyrou.gr

Αναμένουμε και τις διαθέσιμες θέσεις των ιδιωτών (η προθεσμία προσφοράς θέσεων λήγει στις 3/9/2023).

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ανωτέρω φορείς για τη διάθεση των θέσεων και την έμπρακτη στήριξή τους στο θεσμό.".