Σύρος: Συγκινητική η προσφορά της Δέσποινας Παρασκευαΐδου στο Πανεπιστημιακό Τμήμα

  • Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:26

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Σύρου, Παναγιώτη Κουτσαμπάση προς την Δέσποινα Παρασκευαΐδου για τη συγκινητική στήριξή της προς το πανεπιστημιακό Τμήμα της Σύρου.

Το ευχαριστήριο

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων (ΜΣΠΣ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους προς την κα Δέσποινα Παρασκευαϊδου, κάτοικο Ερμούπολης Σύρου, για την ευγενική χρηματική δωρεά της προς το Τμήμα ύψους 50.000,00€, με σκοπό

α) την θεσμοθέτηση 5ετούς προγράμματος για τη πενταετία (Σεπτέμβριος 2023 - Σεπτέμβριος 2027) και την απονομή υποτροφιών και βραβείων σε φοιτητές/τριες του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών καθώς και σε αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ύψους 35.000,00€

και β) την ενίσχυση ιδίων πόρων του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στο πλαίσιο αμοιβών εξωτερικών συνεργατών, σχεδιαστών και νέων επιστημόνων για τη διδασκαλία μαθημάτων του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών ύψους 15.000,00€.
Πρωτοβουλίες όπως αυτή, ενισχύουν το έργο του δημόσιου Πανεπιστημίου, τη πρόοδο των φοιτητών/τριών και των οικογενειών τους ενώ, παράλληλα, συμβάλλουν και ως παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευαισθησίας. 

Η πρόσφατη δωρεά της κας Παρασκευαϊδου αποτελεί συνέχεια προηγούμενων δωρεών προς το Τμήμα ΜΣΠΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, εκ μέρους της δωρήτριας έχουν απονεμηθεί τα τελευταία 5 έτη βραβεία σε αριστεύσαντες/σασες αποφοίτους του Τμήματος βραβεία (συνολικού
ύψους 13.500€) σε τελετές καθομολόγησης (2018 έως και το 2022) αλλά και βραβεία διδασκαλίας (συνολικού ύψους 28.500€) σε συμβασιούχους διδάσκοντες του Τμήματος μέχρι και σήμερα.
Το Τμήμα βράβευσε τιμητικά στην τελετή καθομολόγησης της 15ης Δεκεμβρίου 2023 την κα Παρασκευαϊδου για αυτή της τη στήριξη. Ευελπιστούμε το παράδειγμά της να βρεί κι άλλους υποστηρικτές τόσο στη τοπική κοινωνία όσο και πανελλαδικά προς το δημόσιο Πανεπιστήμιο.