Τα ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου άνοιξαν τις πόρτες τους στους μαθητές του νησιού

Ημέρα γνωριμίας πλούσια σε δράσεις

110 χρόνια λειτουργίας των λασαλιανών εκπαιδευτηρίων

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχθηκαν τα παιδιά της Σύρου σε μία 5ωρη δράση που είχε ως στόχο την γνωριμία με τους χώρους, αλλά και με τις δραστηριότητες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.

Η φετινή δράση "Open day" συνέπεσε με την επέτειο των 110 χρόνων λειτουργίας της εκπαιδευτικής μονάδας, αλλά και με την πρώτη αποφοίτηση μαθητών από το Γενικό Βαμβακάρειο Λύκειο.

"Είναι τρόπος ζωής και όχι απλά ένα σχολείο"

Ημέρα γνωριμίας με τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου ήταν η χθεσινή, καθώς δεκάδες μαθητές της Σύρου με τους γονείς τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη σχολική μονάδα και όχι μόνο να ξεναγηθούν στους χώρους της, αλλά και να πάρουν μέρος σε δεκάδες δράσεις που είχαν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Κατά τη διάρκεια του "Open day", που διοργανώνεται από όλες τις βαθμίδες των εκπαιδευτηρίων και συγκεκριμένα από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο, έλαβε χώρα ξενάγηση τους χώρους του σχολικού συγκροτήματος, αλλά και πλήθος δραστηριοτήτων όπως θεατρικά, τένις, origami, drones, κατασκευές, κηπουρική, volley, παραδοσιακούς χορούς, καραγκιόζη, ρυθμική γυμναστική, ταινίες μικρού μήκους, 3d printing, μπάσκετ κ.α..
Παράλληλα, οι επισκέπτες όλων των ηλικιών είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τις κατασκευές των μαθητών των ΔΕΛΑΣΑΛ που δημιούργησαν στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους δράσεων, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το συγγραφικό έργο των εκπαιδευτικών.

Στην όλη δράση συμμετείχαν εκτός από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Φίλων και Αποφοίτων, ο ΑΣΕΝ Νεωρίου, ο Α.Ο Ερμούπολης, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Σύρου, το Animasyros, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή στο τεχνολογικό κομμάτι του "Open day", του Μπάιλα Κωνσταντίνου και του Μαούτσου Στέλιου, ενώ καθ’όλη τη διάρκεια της 5ωρης εκδήλωσης, υπήρχε ζωντανή σύνδεση μέσω του Prime radio που εξέπεμπε από τους χώρους των εκπαιδευτηρίων.

"Θέλουμε να μαθαίνουμε, να είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές, να συνεργαζόμαστε. Αυτό άλλωστε είναι και το όραμα του σχολείου μας. "Μαθαίνω - Αλλάζω - Συνεργάζομαι". Με σημαία αυτές τις αξίες θέλουμε να εμπνεύσουμε τους μαθητές και την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε", ήταν το κεντρικό μήνυμα, αλλά και αυτό που υπηρετεί η κοινότητα των ΔΕΛΑΣΑΛ, η οποία φέτος συμπληρώνει 110 χρόνια εκπαιδευτικής προσφοράς.