Μία δράση που αποτελεί πλέον θεσμό για τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια... των παιδιών

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας μαθητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων σε συνεργασία με το Πρότυπο ΕΠΑΛ Σύρου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, παρουσίασαν την έκθεση φωτογραφίας με θέμα με "Ο κόσμος μέσα από τα μάτια μου…".

Μία δράση που σκοπό έχει να παρακινήσει τους μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου, να αποτυπώσουν τα συναισθήματά τους, μέσα από τον φωτογραφικό φακό.

Η έκθεση παρουσιάστηκε το διήμερο 20 και 21 Απριλίου στην αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη, με τη συνεργασία του Πρότυπου ΕΠΑΛ Σύρου, του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και με την στήριξη της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Σύρου.

Μία δράση με μεγάλη απήχηση

Οι φωτογραφίες των μαθητών του Βαμβακάρειου Λυκείου, αλλά και του Πρότυπου ΕΠΑΛ Σύρου παρουσιάστηκαν το Σάββατο το βράδυ σε μία κατάμεστη από κόσμο αίθουσα Τέχνης “Γιάννη και Ελένης Βάτη”.

Καθηγητές, αλλά κυρίως μαθητές και γονείς ξεναγήθηκαν στο χώρο, απολαμβάνοντας δεκάδες φωτογραφίες που αποτύπωσαν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τοπία, αντικείμενα, πρόσωπα, εσωτερικοί, αλλά και εξωτερικοί χώροι, κτήρια, αλλά και εικόνες από τη φύση, ήταν τα κυρίως θέματα που τράβηξαν την προσοχή των "φωτογράφων".

Για τη φετινή έκθεση, μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων η διευθύντρια του Λυκείου ΔΕΕΛΑΣΑΛ, Αναστασία Διακουμάτου, καθώς και οι καθηγήτριες Ιωάννα Καλοξύλου και Ανίτα Καμπάνη, οι οποίες ήταν και εκείνες που σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Ανίτα Καμπάνη, αλλά και με τον πρόεδρο της Λέσχης Φωτογραφίας Θάνο Αρβανίτη, καθοδήγησαν τα παιδιά για την τέχνη της φωτογραφίας, καθώς επίσης και πως θα αποτυπώσουν το συναίσθημα τους, μέσα από το φακό. καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκε η μεγάλη ανταπόκριση των παιδιών, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή αυτών, κάτι που λειτουργεί ως έναυσμα αυτή η δράση, όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα εκπαιδευτήρια.

Τα βραβεία και οι έπαινοι

Εκτός όμως από τις παρουσιάσεις των φωτογραφιών, πραγματοποιήθηκε και η απονομή των βραβείων, αλλά και των επαίνων για τις φωτογραφίες που κέρδισαν... τις εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, τα τρία πρώτα βραβεία κατέκτησαν οι μαθητές Τελεσίλα Φρέρη με τη φωτογραφία "Όσα φέρνει ο άνεμος", η Μαρία Φρέρη με το "ηλιοβασίλεμα της Οίας" και η Ειρήνη Ρούσσου με την φωτογραφία "Ραντεβού στην Παραλία".

Αντίστοιχα, έπαινο πήρε η φωτογραφία του μαθητή Θεόδωρου Λαζαρίδη στην κατηγορία "Συναίσθημα" με θέμα "Ομπρέλες δίπλα στο αλμυρό νερό", η Μαρίνα Διαμαντοπούλου το "Puppy - Μαρία χουζούρι" στην κατηγορία "Σύνθεση" και τέλος στην κατηγορία "Αποφασιστική στιγμή", έπαινο κατέκτησε ο Νικόλας Πρέκας με την φωτογραφία "Μετρ της παρατηρητικότητας".