Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού: Δεν ξεχνάμε το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

  • Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024 - 14:09

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου εκδόθηκε ψήφισμα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, με φόντο τον πόλεμο. 

Το ψήφισμα

"Ως ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Kαταγγέλλουμε τη συνεχιζόμενη εδώ και μήνες γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων της Γάζας. Καταγγέλλουμε το newspeak όσων αναφέρονται σε «αντισημιτισμο» κάθε φορά που κάποιος μιλάει για τα δεκάδες χιλιάδες αθώα άμαχα θύματα μεταξύ των Παλαιστινίων της Γάζας τα οποία είναι θύματα της κυβέρνησης του Ισραήλ και όχι του Εβραϊκού λαού. Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες χαρακτήρα κατά οποιασδήποτε φωνής επαναλαμβάνει το προφανές όπως επισημαίνεται και από τον ΟΗΕ: Αυτήν τη στιγμή γίνεται γενοκτονία στη Γάζα δηλαδή οργανωμένη προσπάθεια εξόντωσης των εκεί Παλαιστινίων, αμάχων, παιδιών κ.α. αδιακρίτως. Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες χαρακτήρα και τις διώξεις μελών της παγκόσμιας Πανεπιστημιακής κοινότητας όταν επιμένουν και συνεχίζουν να καταγγέλλουν την δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον διωκόμενο Παλαιστινιακό λαό καθώς και σε όσες και όσους συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας που συνεχίζουν να μη σιωπούν. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όσων ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων εμπλέκονται έστω και έμμεσα στις δολοφονικές επιχειρήσεις της Ισραηλινής κυβέρνησης. Απαιτούμε την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ισραηλινής κυβέρνησης μέχρι να σταματήσει την εγκληματική της δράση". 

Επίσης αναφέρουν πως, "Χαιρετίζουμε τις σημερινές εκδηλώσεις του Συλλόγου ΔΕΠ στις 15:00 στην αίθουσα Γ του κτηρίου Γεωγραφίας της Μυτιλήνης και του Φοιτητικού Συλλόγου ΤΜΣΠΣ στις 21:00 στο χώρο του Πανεπιστημίου στη Σύρο".