«ΝηπιογυμνάΖω» από το 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

  • Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024 - 12:12

Το 6ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ερμούπολης στο πλαίσιο του Καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «ΝηπιογυμνάΖω» που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2023-2024, με τη συνεργασία της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κας Μαλαματάρη Δέσποινας, διοργανώνει ημερίδα για την κινητική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Η εκδήλωση αποτελείται από 2 μέρη:

 Την Κυριακή 2/6/2024 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και βιωματικά εργαστήρια τα οποία απευθύνονται σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς .

 Την Κυριακή 2/6/2024 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθούν αθλητικές δράσεις και παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας, με δηλώσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης. (https://6nip-ermoup.kyk.sch.gr/)

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Κυριακή 2/6/2024, 11:00-13:30

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Μελίνα Μερκούρη».

 «Wellbeing-Κίνηση και Ψυχική Ευημερία των Παιδιών».

Παππά Ευαγγελία, Διευθύντρια 4ου Πειραματικού ΔΣ Ερμούπολης, Msc «Διδασκαλία Αγγλικής», Msc «Επιστήμες Αγωγής-Ειδική Αγωγή», Επιμόρφωση στη «Σχολική Ψυχολογια».

 «Η σημασία και τα Οφέλη του Παραδοσιακού Χορού στην Παιδική Ηλικία». Χρήστου Άννα, Παιδαγωγός-Βρεφονηπιοκόμος, Επιμόρφωση ΕΚΠΑ «Χοροθεραπεία από την θεωρία στην πράξη».

 «Συναισθηματική Αγωγή Παιδιών Προσχολικής Ηλικίας».

 «Φωτεινός Σηματοδότης του Θυμού», Βιωματική Δράση. Αλεξίου Χριστίνα, Σχολική Κοινωνική Λειτουργός .

 «Κίνηση, Νομοτέλεια για τη Σωματική και Ψυχική Υγεία του Παιδιού». Τσαρτσαπάκης Ιωάννης, PhD, MSc, μέλος ΕΔΙΠ ΤΕΦΑΑ Σερρών.

 «Η σχέση της Ενασχόλησης με Βιντεοπαιχνίδια με τη Φυσική Κατάσταση, την Κινητική Επιδεξιότητα και το Κίνητρο για Συμμετοχή στη Φυσική Δραστηριότητα σε Παιδιά 8-12 ετών».

Ρηγούτσος Στυλιανός, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, BSc «Φυσική Αγωγή και Αθλητική Επιστήμη», MSc «Προπονητική Αθλημάτων», MSc «Λειτουργική Διαχείριση Τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκούμενους».

 «Κινητική Ανάπτυξη και Σχολική Επίδοση: Δύο Αλληλένδετες Έννοιες». Μπάκου Μαριάνθη, M.Ed. « Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Κυριακή 2/6/2024, 18:00-20:00 (Εκδήλωση για παιδιά προσχολικής ηλικίας με δήλωση συμμετοχής).

Γήπεδο Πάγου.

 Kids Athletics

 Mini Tennis

 Διαδρομές Ισορροπίας

 Παιχνίδια

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία:

 Δήμου Σύρου Ερμούπολης

 Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Δρομείς Σύρου»

 Ομίλου Αντισφαίρισης Σύρου

 ΕΚΑΒ Σύρου

 Συλλόγου Γονέων 6ου Πειραματικού Νηπιαγωγείου Ερμούπολης

Επίσης, ευχαριστούμε:

 την κυρία Αλίκη Ίτσιου “Anassa Graphic Design” για τη δημιουργία της

αφίσας

 τον κύριο Νίκο Κουμαριανό “Piccolo House” για την προσφορά χυμών

 τους κυρίους Νίκο και Χρήστο Ρούσσο “Σπιτικό της Αγνής” για την

προσφορά γλυκισμάτων