Επίσημη παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑΛ Σύρου

Ολοκλήρωση μίας παραγωγικής εκπαιδευτικής χρονιάς

Erasmus, CINEμαθαίνουμε, Σχολεία Πρέσβεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν

Τα προγράμματα και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε, καθώς και τους τομείς που περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό σύστημα της σχολικής μονάδας, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση το Πρότυπο ΕΠΑΛ Σύρου.

Μαθητές, καθηγητές, αλλά και γονείς ενημερώθηκαν για όλα τα σημαντικά προγράμματα που έτρεξαν το 2023-2024, με επίκεντρο το Erasmus, το CINEμαθαίνουμε, τα Σχολεία Πρέσβεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και άλλα που θα συνεχίσει να τρέχει το σχολείο και τη νέα χρονιά.

Εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, τεχνολογικές και κοινωνικές δράσεις

Το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ Σύρου με αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα σε αίθουσα του πνευματικού κέντρου της Ερμούπολης, εκδήλωση παρουσίασης του συνόλου των δράσεων και των προγραμμάτων που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα 2023 - 2024.

Πρόκειται για δράσεις με εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, τεχνολογικό αλλά και και κοινωνικό αποτύπωμα και οι οποίες ήταν ενταγμένες είτε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το Erasmus και τα "Σχολεία Πρέσβεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", είτε υλοποιήθηκαν βάση του σχολικού προγραμματισμού και της ευαισθησίας των εκπαιδευτικών.

Παρουσία, μαθητών, καθηγητών, αλλά και γονέων, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας , Επαμεινώνδας Λέστος έκανε μία σύντομη αναφορά για το τι είναι το ΕΠΑΛ και πολύ περισσότερο το Πρότυπο που λειτουργεί στη Σύρο, καθώς επίσης στις ειδικότητες που λειτουργούν σε αυτό, αλλά και στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει στους μαθητές, αλλά και στους αποφοίτους τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέστος, απευθύνοντας ευχαριστίες προς τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Σύλλογο Καθηγητών, όπως και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την ομάδα Erasmus+ και την Junior and Senior Ambassadors, αναφέρθηκε στο μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας, στα μαθήματα προσανατολισμού, στον τομέα πληροφορικής, όπως επίσης και στους υγείας-πρόνοιας και ευεξίας, εφαρμοσμένων τεχνών, μηχανολογίας, δομικών έργων και γεωπληροφορικής, οικονομίας και διοίκησης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης μαθητών.

Τέλος, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ μίλησε για τις εκπαιδευτικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο σχολείο και συγκεκριμένα για την περιβαλλοντική "Συνδέομαι και φροντίζω", την πολιτιστική ομάδα CINEμαθαίνουμε, τον σχολικό αθλητισμό, την συνεργασία που αναπτύχθηκε με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Καβίλια», τα σχέδια κινητικότητας ERASMUS+ και τέλος το πρόγραμμα "Σχολεία Πρέσβεις του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου".