Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Παπαδομαρκάκης για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών στις Κυκλάδες

"Χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά"

"Οι προσλήψεις που έγιναν στην Ειδική Αγωγή θα καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων του νομού", δηλώνει στην εφημερίδα

Με τους καλύτερους οιωνούς αναμένεται να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στα σχολεία Ειδικής Αγωγής, καθώς και στα Τμήματα Ένταξής των Κυκλάδων, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, Ιωάννη Παπαδομαρκάκη. Με αφορμή τις πρώτες προσλήψεις εκπαιδευτικών που έγιναν από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Παπαδομαρκάκης εξέφρασε, μέσω της "Κοινής Γνώμης", τη βεβαιότητά του, ότι η νέα σχολική χρονιά 2024-2025, θα αρχίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε επίπεδο στελέχωσης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η βούληση του Υπουργείου είναι να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση των Κυκλάδων.

"Η εικόνα που υπάρχει στις προσλήψεις μας γεμίζει ικανοποίηση"

Οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας για να τρέξουν οι απαραίτητες διαδικασίες για τις προσλήψεις καθηγητών και εκπαιδευτικών, σηματοδοτούν ταυτόχρονα και την αντίστροφη μέτρηση για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιάννη Παπαδομαρκάκη, το κουδούνι της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, όχι μόνο θα βρει τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους, αλλά και με τα λιγότερα κενά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι "πιστεύω ότι θα είναι μία από τις καλύτερες σχολικές χρονιές, όπως δηλαδή θα πρέπει να είναι".

Η διαδικασία πλήρωσης των κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση, άρχισε την Τετάρτη με τον διορισμό 2.538 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μέρος των οποίων θα διοχετευθούν για τις ανάγκες των Κυκλάδων.

"Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και εύχομαι το ίδιο να ισχύσει και με τις υπόλοιπες προσλήψεις της γενικής εκπαίδευσης" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδομαρκάκης.

Όπως είπε, οι συγκεκριμένες προσλήψεις θα καλύψουν τις ανάγκες των Κυκλάδων, επισημαίνοντας ότι τα όποια κενά παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα καλυφθούν με αναπληρωτές.

"Με τις προσλήψεις που έγιναν καλύπτουμε τις ανάγκες στα νησιά του νομού Κυκλάδων και στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ένταξης. Στην περίπτωση που εμφανιστούν κενά, τότε θα ζητήσουμε αυτά να καλυφθούν από αναπληρωτές. Σε πρώτη φάση είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι", τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διαδικασία η οποία αναμένεται να αρχίσει σήμερα Παρασκευή με την πρόσκληση για την υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για το σχολικό έτος 2024-2025, ο κ. Παπαδομαρκάκης υποστήριξε ότι λόγω της έγκαιρης πρόβλεψης και οργάνωσης από το Υπουργείο Παιδείας, η φετινή σχολική χρονιά θα κυλήσει χωρίς προβλήματα, όσο αφορά στη στελέχωση των σχολικών μονάδων.

"Πιστεύω ότι θα είναι μία από τις καλύτερες σχολικές χρονιές, όπως δηλαδή θα πρέπει να είναι. Φέτος ειδικά θα έχουμε μία σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα. Είναι τόσο οργανωμένα φέτος αλλά και μελετημένα τα πράγματα από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας που πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με το εκπαιδευτικό στελεχιακό δυναμικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ωστόσο, ότι πρόβλημα προκύπτει θα λύνεται άμεσα. Η βούληση πάντως του Υπουργείου είναι να καλυφθούν όλα τα κενά", δήλωσε στην εφημερίδα.

Η διαδικασία προσλήψεων

Εκτός από τις προσλήψεις των 2.538 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών Σχολείων που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός 1.210 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα σχολεία όλης της χώρας για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ αναμένεται και οι οι διορισμοί εκπαιδευτικών σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τον σχεδιασμό που μέχρι και σήμερα υπάρχει, οι διορισμοί καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, καθώς και οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα αρχίσουν πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν, καθώς τρέχουν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σήμερα Παρασκευή 9 Αυγούστου, αναμένεται να εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας η πρόσκληση για την υποβολή αίτησης - δήλωσης προτίμησης περιοχών για την πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών ή και ωρομισθίων, για το σχολικό έτος 2024-2025.