Ειδική Αγωγή: Από σήμερα οι αιτήσεις απόσπασης των νεοδιόριστων

  • Σήμερα - 11:34

Για την ενημέρωση νεοδιόριστων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) σχετικά με την υποβολή αίτησης απόσπασης για το διδακτικό έτος 2024-2025, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Οι δικαιούχοι

Οι νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί ή μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, καθώς και όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ανεξαρτήτως παθήσεως ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, δύνανται να αποσπώνται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου ύστερα από γνώμη των οικείων υπηρεσιακών συμβουλίων, κατόπιν προσκόμισης πιστοποιητικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), που αποδεικνύει τα ανωτέρω.

Ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος υπηρέτησης του εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση.

Κατά συνέπεια τα νεοδιόριστα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), που εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης, δύνανται -εφόσον το επιθυμούν- να υποβάλουν αίτηση απόσπασης για το διδακτικό έτος 2024-2025.

Σημειώνεται ότι η αίτηση υποβάλλεται είτε για περιοχές απόσπασης για τους νεοδιόριστους σε περιοχές, είτε για Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ)- Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) για τους νεοδιόριστους σε ΣΔΕΥ-ΚΕΔΑΣΥ αντίστοιχα.

Στην εγκύκλιο, υπάρχει αναλυτική λίστα με τις επιλογές.

Η διαδικασία

Η αίτηση σε ένα αρχείο pdf καθώς και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά σε ένα διαφορετικό αρχείο pdf αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο eep-evp@minedu.gov.gr με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο email της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όπου ανήκει οργανικά το μέλος ΕΕΠ-ΕΒΠ.

Στο θέμα του email ο/η αιτών/ούσα αναγράφει: Κλάδος_αίτηση απόσπασης νεοδιόριστου_Επώνυμο. Το email από το οποίο θα αποσταλεί να είναι αυτό που αναγράφεται στον ηλεκτρονικό φάκελο στο ΟΠΣΥΔ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Προς απόδειξη των λόγων απόσπασης απαιτούνται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Για ασθένειες/ποσοστό αναπηρίας:

Γνωμάτευση Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε ισχύ για την οποία αρκεί η συμπλήρωση στην αίτηση του Αριθμού Μητρώου ΚΕΠΑ και του Αριθμού Επιτροπής και επομένως δεν χρειάζεται να προσκομιστεί ή

Γνωμάτευση Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής επιτροπής ή Ανώτατης Στρατού Ναυτικού Αεροπορίας Υγειονομικής Επιτροπής (ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ) σε ισχύ, το οποίο θα πρέπει να προσκομιστεί.

Εάν οι λόγοι υγείας αφορούν σε σύζυγο ή τέκνο, θα υποβάλλεται επιπρόσθετα επικαιροποιημένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για την πολυτεκνία επικαιροποιημένο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο πρέπει να προσκομιστεί. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν σπουδάζοντα τέκνα ή τέκνα που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία, συνυποβάλλονται τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση διαζυγίου ή ακυρώσεως γάμου ή λύσης συμφώνου συμβίωσης πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο/η αιτών/ούσα έχει την επιμέλεια του/ων τέκνου/ων με την υποβολή δικαστικής απόφασης ή συμβολαιογραφικής πράξης λύσης του γάμου ή επικυρωμένου ιδιωτικού συμφωνητικού, τα οποία θα προσκομίζονται.

Δικαιολογητικά που αφορούν λοιπά κριτήρια μοριοδότησης (π.χ. συνυπηρέτηση, εντοπιότητα κ.α) δεν θα ληφθούν υπόψη και επομένως δεν προσκομίζονται.

Για πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ οφείλουν να απευθύνονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ή στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των οργανικών τους θέσεων.

Πηγή:protothema.gr