«Να εξεγερθεί ο λαός»
- Δευτέρα, 8 Απριλίου, 2013 - 06:00
«Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι καινούργιο που θα αποτελέσει έναν πυρήνα αντίστασης στην παράδοση της χώρας και της εθνικής της κυριαρχίας».
Μία πολιτική συζήτηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, κατά την οποία διατυπώθηκαν και αναλύθηκαν από πλευράς του, τόσο οι θέσεις του κόμματος του για τα καίρια θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, όσο και οι στόχοι και ο προγραμματισμός του για το μέλλον.
Δίνοντας το στίγμα του πολιτικού κινήματος του οποίου ηγείται, παράλληλα με την υπάρχουσα πολιτική, όπως αυτή ασκείται σήμερα ανέφερε «Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες δημιουργήσαμε ένα μεγάλο, δημοκρατικό, πατριωτικό τόξο, από πολίτες που συνενώθηκαν για να αντισταθούν σε μια ξένη κατοχή, η οποία επιβάλλεται μέσω των επιτρόπων στα υπουργεία, μέσω της τρόικας που δίνει εντολές και έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, μιας κυβέρνησης που νομοθετεί μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που καταργεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με παράδειγμα τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις αρχηγών και δεν έχει έρθει ποτέ σε κοινοβουλευτικό έλεγχο».
Για τη δημιουργία των ΑΝ. ΕΛ. είπε «Μας ακολούθησαν πολίτες από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους του χθες, που ενώθηκαν προκειμένου να εξυπηρετήσουν μια πολιτική η οποία δεν έχει καμία σχέση με το χθες τους».
Στο στόχαστρο η συγκυβέρνηση
Μιλώντας για την σύμπραξη των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, στοχεύει κάθε ένα ξεχωριστά για τις επιλογές τους. Θέτοντας αρχικά στο στόχαστρο του τον Αντώνη Σαμαρά αναφέρεται στην κίνηση του να συμπεριλάβει στις τάξεις της Ν.Δ. ως «πρώτα βιολιά», όπως ανέφερε, «δύο πρώην καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής» και έχει «μετατρέψει τη Ν.Δ. σε Πολιτική Άνοιξη και χειροκροτεί όλους αυτούς που μέχρι χθες ήταν πολιτικοί της αντίπαλοι και δεν υπηρετεί την Ευρώπη των εθνών-κρατών αλλά την Ευρώπη της ομοσπονδιοποίησης».
Στρεφόμενος κατά του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου του «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ αλλά και ουσιαστικά έχει παραδώσει την πολιτική και χειροκροτά και υπερασπίζεται σφόδρα τον Αντώνη Σαμαρά».
Για τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο, τη Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει ότι «το κομμάτι της αριστεράς του Φώτη Κουβέλη υπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό».
Τοποθετούμενος για τον ρόλο της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε ως «μόρφωμα», ανέφερε ότι «δημιούργησαν το κακό για να αποτελέσουν τον καλό. Νομιμοποίησαν τον Νεοναζισμό στα μάτια του ελληνικού λαού, όμως ευτυχώς αυτό ξεφούσκωσε».
ΑΝ.ΕΛ.-ΣΥΡΙΖΑ: Σημεία επαφής και κόκκινες γραμμές
Για την πιθανολογούμενη συνεργασία του κόμματος του με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί «ένα πατριωτικό μέτωπο που θα αντισταθεί στην ξένη κατοχή».
Επεσήμανε ότι υπάρχουν σημεία στα οποία τα δύο κόμματα έχουν τις ίδιες εκτιμήσεις όπως «η επίθεση που έγινε στην Κύπρο από το Eurogroup με τη συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης, για τη διάλυση μιας χώρας, γεγονός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν Έλληνα».
Στα λοιπά σημεία που δήλωσε ότι τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει αφορούν στην ύπαρξη δημοκρατικών θεσμών και διατήρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. Κόκκινη γραμμή για τον Πάνο Καμμένο αποτελούν τα εθνικά θέματα, όμως εξέφρασε σημείωσε ότι πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος διχόνοιας, που θα ήταν «το χειρότερο για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή».
Τεράστια τραπεζική έκρηξη που θα διαλύσει το οικονομικό σύστημα
Αναφερόμενος στο ρόλο των τραπεζιτών και το οικονομικό παιχνίδι που στήθηκε στην Κύπρο και κατ’ επέκταση θα πλήξει και τη χώρα μας, ο κ. Καμμένος μίλησε για «τεχνητή κρίση», την οποία δημιούργησαν «ο κεντρικός τραπεζίτης κ. Προβόπουλος και οι τραπεζίτες, που σε συνεργασία με τους μεγαλοπαράγοντες του τόπου, όπως ο πρόεδρος των Ελλήνων εφοπλιστών, πήραν τα περίφημα μετοχοδάνεια και δημιούργησαν στην Κύπρο μία τράπεζα που εξερράγη». Η ίδια τακτική, θεωρεί ότι θα ακολουθηθεί και εδώ οδηγώντας σε έκρηξη «μια πολύ μεγάλη τράπεζα», όπως ανέφερε. η οποία «όταν θα εκραγεί τότε θα καταρρεύσει όλη η χώρα, πολύ πιο βίαια από ότι θέλανε αυτοί να αποτρέψουν» και υπερθεματίζοντας επεσήμανε ότι «σύντομα θα δούμε μία τεράστια τραπεζική έκρηξη που θα επιφέρει πλήρη διάλυση του οικονομικού συστήματος της πατρίδας μας».
Μονομερής διαγραφή του χρέους και εξέγερση του λαού
Για το μνημόνιο και το χρέος της Ελλάδας, το οποίο χαρακτήρισε «φουσκωμένο», έκρινε ότι «έγινε παράνομα, αντισυνταγματικά και τοκογλυφικά και για το λόγο αυτό είναι απεχθές και επονείδιστο, άρα διαγράφεται μονομερώς. Έναντι αυτού αντιτάσσει τα μεγάλα αβαντάζ της χώρας τα οποία είναι η ναυτιλία και ο τουρισμός, αρκεί «να μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και ο μόνος τρόπος γι’ αυτό είναι η χαμηλή φορολόγηση».
Απέναντι σε όλο αυτό κρίνει αναγκαία την λαϊκή εξέγερση καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «εάν δεν εξεγερθεί ο λαός δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτε. Εμείς μόνο δεν φτάνουμε αν και παλεύουμε με τους δεκαοχτώ βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο».
«Με τον τουρισμό, με τον πολιτισμό και τη ναυτιλία θα ξαναχτιστεί η Ελλάδα του αύριο, όταν ξεριζώσουμε αυτούς που κυβερνούν και θα έχουν αφήσει έναν τόπο ρημάδι».
Οι υποψήφιοι των Κυκλάδων
Κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία, στην πρώτη αναμέτρηση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη κερδίζοντας στις Κυκλάδες μία έδρα, την οποία όμως δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν κατά την επαναληπτική διαδικασία. Δικαιολογώντας αυτή την εξέλιξη, ο κ. Καμμένος, εξέφρασε τη θεώρηση ότι η απώλεια αυτή οφείλεται στον προεκλογικό εκβιασμό, ιδίως προς τις μεγάλες ηλικίες.
Σημείωσε δε ότι οι ΑΝ. ΕΛ. αποκλείστηκαν ακόμη και από τη χρηματοδότηση των κομμάτων, με την οικονομική στενότητα να τους στερεί τη δυνατότητα επίσκεψης στα νησιά.
Για όσους στελέχωσαν τα ψηφοδέλτια του κόμματος του στις πρώτες εκλογές είπε ότι «οι υποψήφιοι προσήλθαν εθελοντικά», συμπληρώνοντας τη διαφορά με το τώρα που όπως ανέφερε «δημιουργούνται οι δυνατότητες ώστε να υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος, συνεργασίες με κινήματα, οι οποίες επεκτείνονται και με οργανώσεις πολιτών που ασχολούνται με περιφερειακά θέματα, ώστε να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα όπου να μπορούν να έχουν λόγο και να συμμετέχουν οι πάντες, μέσα από πραγματικό διάλογο, ακόμα και αμφισβήτηση, αλλιώς δεν υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες».
Για τους νέους υποψηφίους του κόμματος και τον τρόπο επιλογής τους, ενημέρωσε ότι «θα επιλεγούν από τους πολίτες, τους φορείς, τα κινήματα που θα συμμετάσχουν στις κομματικές διαδικασίες, όχι με τη λίστα αλλά με τον σταυρό προτίμησης» και
διευκρίνισε ότι ζητούμενο είναι να κινητοποιηθούν «πολίτες που έχουν μεράκι να δουλέψουν, που είναι έντιμοι και μπορούν να υπηρετήσουν τον τόπο τους», συμπληρώνοντας ότι «εδώ στις Κυκλάδες είναι πάρα πολλοί».
Κατά το κλείσιμο της συνέντευξης και με ζητούμενο από μέρους του, να καταστήσει σαφές ότι δεν συναινεί στις όποιες συγκαλύψεις παρανομιών από «πολιτικούς προστάτες», σε περίπτωση που δικαστικές έρευνες καταδείξουν εμπλοκή και δικών του στελεχών είπε χαρακτηριστικά «τους βάζουμε μέσα πρώτους».
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
Διαβάστε ακόμα
- Ιδρύεται το Εθνικό Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας
27 Νοε. 2024 - 19:27 - Β. Κικίλιας: «Η προετοιμασία και η οργάνωση για τα ακραία φυσικά φαινόμενα είναι διαρκής»
27 Νοε. 2024 - 18:16 - Δρ. Γρηγόρης Λέων: «Εθνική καταξίωση η εκλογή του Γιάννη Βρούτση στο ΔΣ του WADA»
27 Νοε. 2024 - 16:47 - ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα χαιρετίζει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου
27 Νοε. 2024 - 15:49 - Μ. Χρυσοχοΐδης: Αυστηροποιείται η νομοθεσία για οπλοκατοχή
27 Νοε. 2024 - 15:26