Θετικά αποτελέσματα για το έργο αποχέτευσης της Σίφνου

  • Πέμπτη, 6 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Με επιστολή ο Δήμος Σίφνου ενημέρωσε για τις θετικές εξελίξεις στο σημαντικό θέμα που αφορά στο έργο της Αποχέτευσης των Κεντρικών Οικισμών. Το έργο αυτό θεωρείται σοβαρότατο καθώς ταλανίζει το νησί τη τελευταία δεκαετία.

Μετά από μακρόχρονη προσπάθεια και συστηματική επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, φτάσανε στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα με την έκδοση στις 13.12. 2013, της απόφασης που αφορά στους Περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Άλλωστε το να βρεθεί λύση και να εκδοθεί η συγκεκριμένη απόφαση ήταν βασικός όρος για να επανενταχθεί το έργο στο νέο ΕΣΠΑ και να δημοπρατηθεί.

Το δεύτερο μείζονος σημασίας θέμα ήταν η έκδοση της απόφασης, από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ένταξης των κεντρικών οικισμών Σίφνου στον Πίνακα οικισμών Γ' προτεραιότητας, κάτι το οποίο έγινε στις 26.02.2014 μετά από συνεχής πιέσεις προς την αρμόδια υπηρεσία.

Η βοήθεια του Υπουργού Εργασίας και Βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση, ήταν καθοριστική αφού δεν έμεινε αμέτοχος στη προσπάθεια αυτή, αντιθέτως βοήθησε στο να προχωρήσουν οι εργασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να υλοποιηθεί το έργο.

Κατά τη διάρκεια του 2014 αναμένεται η επανένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ με την ονομασία ΣΕΕ ( Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) και η δημοπράτηση του.

Ετικέτες: